bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,753.89 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,246.39 1.74%
bnb
BNB (BNB) $ 605.34 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 157.59 1.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54841 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502934 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161892 2.13%

Fed Başkanı Jerome Powell Piyasalar Hakkında Açıklama Yaptı

fed baskani jerome powell piyasalar hakkinda aciklama yapti

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD Merkez Bankası (Fed) Mart 2023 faiz kararı ardından açıklamalarda bulundu. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Fed’in faiz kararı ardından piyasa koşullarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fed Başkanı Jerome Powell’dan Önemli Açıklamalar

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed’in Mart 2023 faiz kararı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. ABD Merkez Bankası (Fed), Mart 2023 döneminde faiz kararında 25 baz puanlık faiz artırımı kararı almıştı. ABD bankacılık sistemine dair Fed’in Mart 2023 faiz kararında da önemli açıklamalar yapılmıştı. ABD’de bankacılık sisteminin güçlü ve sağlam temellere dayandığı belirtilen raporda, Fed’in de faiz artırımının gerekli görüldüğünde alınmaya devam edileceği belirtildi.

fed baskani jerome powell piyasalar hakkinda aciklama yapti 2

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamada faiz artırımı kararının oy birliğiyle alındığını dile getirdi. Powell açıklamasında enflasyonun yüzde 2 hedeflerin devam ettiğini ve enflasyonunun yüzde 2 seviyesine gelene kadar çalışmaların devam edeceğini de belirtti.

ABD bankacılık sisteminin güçlü ve sağlam olabilmesi için Fed’in ABD Hazine Bakanlığı ile birlikte çalışmaya devam ettiğini ve bu noktada atılan yeni adımlarla birlikte bankacılık sisteminin güçlü ve sağlam kalmaya devam edeceğini dile getiren Powell, açıklamasında ABD ekonomisinin güçlü olabilmesi için gerekli enstrümanlara sahip olunduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala