bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Fed Başkanı Jerome Powell CBDC’ler Hakkında Konuştu

fed baskani jerome powell cbdcler hakkinda konustu

Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Princeton Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir online etkinliğe katılan Powell, CBDC’ler hakkında konuştu. Powell, bu konuda ilk olma ihtiyacı duymadıklarını belirtti:

“CBDC’lerde ilk olmaya ihtiyaç duymuyoruz. Zaten ABD Dolarının rezerv para birimi olması nedeniyle ilk hamle avantajına sahibiz.”

Powell, bir dijital para birimi piyasaya sürmenin, hali hazırda gerçekleştirilen çalışmalara rağmen yıllar alabileceğini düşünüyor. Fed Başkanı ayrıca, söz konusu araştırmalarının, özel sektörün kripto paralara ilgisinden doğduğunu da belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde de dijital para birimleri hakkında bir açıklama yapmış ve bir dijital euro piyasaya sürmelerinin 5 yıldan fazla sürmemesini umduğunu söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala