bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

Fed Başkanı, Dijital Varlık Raporunun Hazır Olduğunu Açıkladı

fed baskani dijital varlik raporunun hazir oldugunu acikladi

Bir süredir beklenen kripto para yasası için önemli bir gelişme yaşandı. İkinci dönem başkanlığının onaylanacağı oturumda konuşan Fed başkanı Jerome Powell, dijital varlık raporunun hazır olduğunu açıkladı. Raporun hazır olmasının yanı sıra yayımlanmasının ertelenme sebebinin başka önceliklerden dolayı ertelenmesi olduğunu belirtti.

fed baskani dijital varlik raporunun hazir oldugunu acikladi

Fed Başkanı Dijital Varlık Raporunun Yakında Geleceğini Açıkladı

Fed Başkanı Jerome Powel, kripto sektöründe oldukça sıkı takip edilen isimler arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde gerçekleşmesi beklenen kripto varlık düzenlemeleri için yatırımcılar oldukça meraklanmış durumda.

Bugün ise bu konuda açıklamalarda bulunan Fed Başkanı, raporun önümüzdeki haftalarda yayımlanacağını beklediğini belirtti.

Diğer taraftan ekonomik konulara da odaklanan Powell, günümüz para politikası için normalleşmeye giden yolun uzun olduğunu ve mart ayında varlık alımlarını sonlandıracaklarını da açıkladı.

Enflasyonun beklenenden daha uzun sürmesi halinde Fed’in faizleri artırmak zorunda kalabileceklerini söyleyen Powell, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini engellemeye, maksimum istihdamı sağlamaya kararlıyız dedi.

Raporun, Powell’ın Çin‘in kendi dijital yuan’ını başlatmasından bu yana araştırdığını söylediği CBDC‘lere veya merkez bankası dijital para birimlerine odaklanması muhtemel gözüküyor.

Son olarak Powell, sözlerine raporun halktan geribildirim isteyeceğini de belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala