bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,009.15 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,057.33 2.03%
bnb
BNB (BNB) $ 558.11 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 142.54 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507885 4.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477554 7.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155592 6.21%

Fed Başkan Yardımcısından Kripto Düzenleme Çağrısı

fed baskan yardimcisindan kripto duzenleme cagrisi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, kripto para düzenlemeleri için yeni bir çağrıda bulundu. Brainard açıklamasında kripto paraların “geleneksel finanstan aşina olduğumuz tüm risklere sahip olmasına rağmen” özel çözümlere ihtiyaç duyması gerektiğini belirtti.

Fed Başkan Yardımcısı Kripto ve Stablecoin’lere Düzenleme İstiyor

Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Michigan Üniversitesi hukuk fakültesi dekanı Michael Barr, kripto faaliyetlerinin daha fazla düzenleyici gözetimine ihtiyacı olduğunu dile getirmişti. Barr’ın bu açıklamalarının ardından Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard kripto para ve stablecoin düzenlemeleri için benzer bir çağrıda bulundu. Brainard katıldığı Clearing House ve Bank Policy Institute 2022 yıllık konferansında, “Kripto finansal sisteminin geleneksel finanstan çok aşina olduğumuz risklerin aynısına sahip olduğunu gördük. Ancak kriptonun benzersiz özellikleri göz önüne alındığında, net düzenleyici bir çerçeveler oluşturmamıza ihtiyaç var” dedi.

fed baskan yardimcisindan kripto duzenleme cagrisi 2

Brainard, Fed’in dijital ABD doları keşfine öncülük ediyor ve Fed’in 2 numaralı kişisi olarak kripto hakkındaki görüşleri, kripto endüstrisi için önemli bir rol oynuyor. Brainard’ın son açıklaması, daha geniş finansal sistem için bir tehdit haline gelmesini önlemek adına sektörün geleneksel finansla aynı güvenlik standartlarını taşıması gerektiği görüşünü yeniledi. Fed yetkilisi Brainard açıklamasında stablecoin riskini de yineledi. Gelecekte özel sektör tarafından oluşturulan bu stablecoin’lerin çok fazla olacağını belirten Brainard, Fed’in kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarması gerekip gerekmediğini de sorguladı. Brainard konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Stablecoin’ler, uygun bir şekilde düzenlenmediği takdirde en fazla risk potansiyeline sahip olduğunu düşündüğüm alanlardan birisi. Bu nedenle stablecoin’ler çalıştırılabilir doğası nedeniyle ana çekirdek finansal sisteme kolayca yayılabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala