bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

FDIC, FTX US ve Diğer 4 Şirkete İhtarname Gönderdi

fdic ftx us ve diger 4 sirkete ihtarname gonderdi

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) kısa bir süre önce iflas başvurusunda bulunan Voyager Digital’e yanlış beyanlarda bulunduğu ve bu beyanlardan vazgeçmesi gerektiğini belirtmişti. FDIC şimdi de aralarında kripto para borsası FTX US’nin de olduğu 5 şirkete yanlış beyan gerekçesiyle ihtarname gönderdi.

FDIC, FTX US’nin Yanlış Bilgileri Kaldırmasını İstedi

FDIC, kripto para borsası FTX’in ABD operasyonlarını yürüten FTX.US’nin de aralarında bulunduğu beş şirkete, mevduat sigortası sağlayıcısından teminat aldıklarını öne sürerek yatırımcıları yanlış yönlendirdiklerini iddia ederek beş adet durdurma ve vazgeçme emri yayınladı. FTX.US ile birlikte Cryptonews.com, Cryptosec.com, SmartAsset.com ve FDICCrypto.com bu iddia edilen yanlış beyanları durdurma emri alan şirketler olarak açıklandı. FDIC, ürünlerinin düzenleyici tarafından sigortalanabileceğini öne süren bu “şirketlerin yanlış beyanlarda bulunduğunu” belirtti. FDIC, hesap başına 250.000 ABD dolarına kadar federal olarak düzenlenmiş banka hesaplarını kapsıyor ve şimdilik kripto hesaplarını kapsamıyor.

fdic ftx us ve diger 4 sirkete ihtarname gonderdi 2

FDIC daha önce Voyager Digital’e müşterilerinin fonlarının FDIC tarafından korunduğunu ima eden herhangi bir iddiayı durdurmasını emretmişti. Daha sonra FDIC, korumaların bankaları kapsadığını, ancak banka hesapları olan kripto şirketlerini kapsamadığını söyleyerek kripto endüstrisi için genel olarak geniş bir uyarı yayımlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala