bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,747.96 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.72 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 583.83 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 188.72 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622805 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648783 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223723 13.61%

FDIC Başkanı Signature Bank’ın İflasını Ele Aldı

signature bank kripto yuzunden basarisiz olmadi

Geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletleri’nde pek çok banka başarısız olmuş ve bu bankaların başarısızlıklarının nedenleri merak edilmişti. Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) başkanı Martin J. Gruenberg de bu başarısızlığı değerlendirdi.

FDIC Başkanı Signature Bank’ın İflasını Değerledirdi.

Signature Bank’ın iflas etmesiyle ilgili soruşturmalar, likidite azlığına ve kötü yönetime işaret ediyor. Ancak Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) başkanı Martin J. Gruenberg, bankanın kripto para birimleriyle ilişkili riskleri anlayamamasının düşüşünü hızlandırdığını düşünüyor.

fdic baskani signature bankin iflasini ele aldit

FDIC başkanı Martin J. Gruenberg, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Ayrıca banka, kripto endüstrisi mevduatlarıyla ilişkisinin ve bunlara bağlı olmasının riskini veya 2022’nin sonlarında ve 2023’te meydana gelen kripto endüstrisi kargaşasından bulaşmaya karşı savunmasızlığını anlayamadı.

Gruenberg bu açıklamanın yanında Silicon Valley Bank (SVB) ve Silvergate Bank’ın, sonunda hisse senedi fiyatlarında büyük düşüşler ve ardından diğer bankalardaki mevduat çıkışlarında kendini gösteren son başarısızlıklarına dikkat çekti.

Düzenleyiciler ve bankacılık profesyonelleri, banka iflaslarının temel itici güçlerinden biri olan mevduat akışı konusunda hemfikir olsalar da, eski SVB CEO’su Greg Becker bankanın çöküşü için yukarıda belirtilen faktörler arasında yükselen faiz oranlarını suçladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala