bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,985.75 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,538.78 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 614.35 4.65%
solana
Solana (SOL) $ 188.23 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.635749 2.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.662919 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214622 1.76%

FCA, Kripto Varlıkların Pazarlamasını Sınırlandıracak

fca kripto varliklarin pazarlanmasini sinirlandirdi

Son günlerde kripto para reklamlarına karşı düzenlemeler yapılıyor. Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) tüketicilerin yüksek riskli yatırımlardan korunmalarını sağlamak için kripto varlıkların sadece varlıklı ve deneyimli yatırımcılara pazarlanabilmesini istiyor.

FCA, Kripto Varlıkların Deneyimli Yatırımcılara Pazarlanabilmesini İstiyor

Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) yaptığı açıklamada, kripto varlıklarıKısıtlı Kitle Piyasası Yatırımları” olarak kategorize etmeyi planladığını ifade etti. Böyle bir sınıflama yapılması, kripto varlık finansal tanıtımlarının sadece yüksek varlıklı veya sofistike yatırımcılara yapılabileceği anlamına geliyor.

fca uyari listesine dokuz yeni finans ve kripto sirketi ekledi

Dün belirttiğimiz üzere İngiltere Hükümeti; kripto para birimlerinin daha verimli bir ödeme aracı olmasını sağlamak için kripto reklamlarının inceleme ve düzenleme sürecini hızlandırdıklarını belirtmişti. Bunun yanında Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) kurallarını belirlemeden önce tüm geri bildirimleri dikkate alacak. Alınan yanıtlara bağlı olarak FCA, 2022’de kurallarını onaylamayı planlıyor. 

FCA’nın Piyasalar Direktörü Sarah Pritchard konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Çok fazla insan anlamadıkları ve kendileri için çok riskli olan ürünlere yatırım yapmaya yönlendiriliyor. Tüketici yatırım stratejimizin temel amacı olan güvenle yatırım yapacaklarsa, insanların net, adil bilgilere ve uygun risk uyarılarına ihtiyacı vardır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala