bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,118.79 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,535.37 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 616.71 5.79%
solana
Solana (SOL) $ 185.41 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62793 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654687 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214862 0.44%

FCA, Kripto Adli Bilişim için Çalışmaları Genişletiyor

fca kripto adli bilisim icin calismalari genisletiyor 2

Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından 15 Kasım’da yayınlanan bir ihale teklifine göre kurum, kripto adli bilişim hizmet sağlayıcısı arayışına girmiş durumda. 6 Aralık 2023’te sona erecek ve neredeyse iki yıllık bir görev süresi olan ihale tam olarak 500.000 euro (yaklaşık 672.000 dolar) değerinde.

FCA’nın ihale teklifinde yer alan açıklama ise şu şekilde:

FCA, kripto ve Blockchain verilerinin sağlam ve verimli analizini destekleyebilen, bu tarz platformların kullanımında eğitim ve sürekli destek sağlayabilen ve bu alanda uzmanlaşmış üçüncü taraf bir firma hizmeti aramaktadır.”

fca kripto adli bilisim icin calismalari genisletiyor

FCA, Kripto ve Blockchain Alanını da Kontrol Etmek İstiyor

Özellikle İngiltere‘de son dönemde kripto ve Blockchain alanı oldukça tartışma konusu. Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) üzerine de çalışmalar yürüten İngiltere, kripto para aklama gibi suçlarla da baş etmek istiyor. Bununla beraber sözleşme kapsamının bir parçası olarak FCA, ayrıca sistemin dahili düzenleyici işlevleriyle kolay entegrasyona izin vermesini istiyor.

Belge ayrıca, kara para aklamayı önleme yasalarına uyumu sağlamak için bu kayıtlı firmaların etkin bir şekilde izlenmesinin gerekli olduğunun altını çiziyor.

Son olarak Ocak 2020’de FCA’nın, İngiltere’nin kripto varlık alanının düzenleyici gözetimini üstlendiğini ve sektördeki işletmeler için bir kayıt rejimi çıkardığını hatırlatalım. Düzenleyici, Nisan ayında finansal suç raporlama gerekliliklerini sanal varlık hizmeti sağlayıcılarını da içerecek şekilde genişletmişti.

Bu son ihale önerisi ise genel kapsamlı çalışmalar için önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala