bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,781.89 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,259.76 3.07%
bnb
BNB (BNB) $ 608.88 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 158.28 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.549069 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.506303 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161682 2.80%

FBI, OneCoin Kurucusunu En Çok Arananlar Listesine Ekledi

fbi onecoin kurucusunu en cok arananlar listesine ekledi

Kripto para platformu OneCoin’in kurucusu olan Ruja Ignatova, FBI’ın en çok arananlar listesine eklendi. Ignatova, yatırımcıları bir kripto Ponzi planı ile 4 milyar dolardan fazla dolandırmakla suçlanıyor.

OneCoin Kurucusu FBI’ın En Çok Arananlar Listesinde

OneCoin’in kurucusu Ruja Ignatova, sahibi olduğu kripto borsası OneCoin aracılığıyla yatırımcılardan 4 milyar dolardan fazla dolandırdığı gerekçesiyle Federal Soruşturma Bürosu’nun En Çok Aranan On Kaçak listesine eklendi. New York’un Güney Bölgesi (SDNY), konu hakkında daha fazla detay açıklamak için bir basın toplantısı düzenleyecek.

fbi onecoin kurucusunu en cok arananlar listesine ekledi 2

Ruja Ignatova, 2014 yılında Bulgaristan’da başlatılan OneCoin projesinin lideri ve halka açık yüzüydü. Ignatova, yatırımcılara OneCoin kripto para biriminin madenciliği yapabileceğini ve gerçek bir değere sahip olabileceğini söyledi. Ancak gerçekte, OneCoin bir Blockchain projesi ya da kripto para borsası değildi. Ignatova ve ekibi, otomatik olarak yeni madeni para üretimi yoluyla algılanan değerlerini manipüle ederek yatırımcılarını dolandırdı. Ignatova’nın halkın gözünden kaybolduğu ve kardeşi Kostantin’in OneCoin’in liderliğini devraldığı 2017 yılından beri kaçak olduğundan şüpheleniyor. Mayıs 2019’da Ruja Ignatova, OneCoin ve diğer birkaç OneCoin yöneticisine karşı toplu dava açılmış ve davaya cevap verilmediği için davacılara temerrüt kararı verilmişti. Bu yılın başlarında Ruja Ignatova, AB’nin yasa uygulama kurumu Europol’ün de en çok arananlar listesine eklenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala