bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,546.03 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,037.81 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 554.30 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 140.61 2.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517789 3.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48328 4.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151517 0.35%

FBI, Kuzey Koreli Hackerların Kriptolarına El Koydu

fbi kuzey koreli hackerlarin kriptolarina el koydu

Kuzey Kore destekli hackerlarla ABD’nin mücadelesi devam ediyor. FBI, Kuzey Koreli hackerlardan 500 bin dolarlık kripto ve fidye ödemelerine el koydu.

FBI’dan Kuzey Kore Destekli Hackerlara Kripto Operasyonu

FBI ve ABD Adalet Bakanlığı geçtiğimiz yıl, Kuzey Kore devleti destekli bilgisayar korsanlarının bir hastanenin hacklenme girişimin engelledi ve bu süreçte 500.000 dolarlık kripto para birimi ve fidye ödemelerini ele geçirdi. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) Başsavcı Yardımcısı Lisa O. Monaco, yaptığı son açıklamada, Kuzey Koreli grubun 2021’de bir hastanenin sistemini hacklediğini ve fidye talep ettiğini ve taleplerin karşılanmaması durumunda merkezin sunucularına zarar verme tehdidinde bulunduğunu belirtti. Açıklamada, siber suçluların 48 saat içinde miktarı ikiye katlamakla tehdit etmesi üzerine hastane personelinin fidyeyi ödediğini belirtti. DOJ açıklamasında, fidye ödemesinin kripto para biriminde ödenip ödenmesini belirtmedi.

fbi kuzey koreli hackerlarin kriptolarina el koydu 2

Monaco yaptığı açıklamada, “O anda, hastanenin liderliği imkânsız bir seçimle karşı karşıya kaldı. Fidye talebine teslim olun ya da doktorların ve hemşerilerin kritik bakım sağlama yeteneklerini engellenir ifadeleri kullanıldı. Monaco’nun açıklaması, FBI ve DOJ savcılarının bilgisayar korsanlarının eylemlerini takip edebildiklerini ve halka açık Blockchain zinciri verilerini analiz ederek suçluların çalınan fonlarını nerede tuttuklarını tespit ettiklerini belirtti. Monaco son olarak ele geçirilen bu varlıkların gerçek sahiplerine iade edilmeye başlandığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala