bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,124.72 1.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,195.97 1.55%
bnb
BNB (BNB) $ 595.32 3.68%
solana
Solana (SOL) $ 154.37 3.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535026 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513297 3.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160377 0.84%

FBI, Blockchain Analizi Kripto Suçları için Ekip Oluşturdu

FBI Blockchain Analizi Kripto Suçlari için Ekip Oluşturdu

Kripto para sektörünün artan kullanımı ve popülaritesi birçok yasa dışı faliyetinde ivmeli olarak artmasına sebep oldu. Bu yüzden son dönemde artan kripto dolandırıcılıklarında artış yaşandı. Bu duruma el atmak için ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Blockchain analizi ve kripto varlık suçlarını araştırmak için bir ekip oluşturdu.

FBI Blockchain Analizi Kripto Suçlari için Ekip Oluşturdu 1
ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco

FBI, Blokchain Analizi Yaparak Kripto Suçlarını Araştıracak

ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco tarafından açıklanan Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibi, kripto dolandırıcılık davalarını araştırmak ve kovuşturmak için kripto içeren hangi tür suçların daha fazla kaynağa ihtiyaç duyabileceğini değerlendirecek.

Yapılan basın açıklamasına göre ise bu ekibe Eun Young Choi başkanlık edecek.

Monaco, Münih Siber Güvenlik Konferansı’ndaki bir açılış konuşmasında yeni birimi duyurdu ve birimin kendi Blockchain analizini yapacağını ve suçlara karışan varlıklara el koyacağını açıkladı.

Monaco ek olarak açılış konuşmasının ardından yapılan soru-cevap oturumunda, şu detaylara yer verdi:

“Kripto para birimlerinin ve sanal para birimlerinin güvenli bir liman olarak görülmemesi gerektiğine dair bir mesaj gönderiyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala