bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.61 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.90 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.14 5.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502617 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470373 3.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152931 2.44%

FATF, Kripto Kara Para Aklamayı Önleme Rehberi Yayınlayacak

fatf kripto kara para aklamayi onleme rehberi yayinlayacak

Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu (FATF), yakında kripto para şirketleri için kara para aklamayı öneleme kılavuzunu yayınlayacak.

FATF Başkanı Marcus Pleyer, yaptığı açıklamada, FATF’ın kripto para ile para aklama üzerine alınacak önemlerin detaylarını paylaştı.

FATF’in son toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Pleyer, konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“Sanal varlıklara ve yatırımlara risk temelli bir yaklaşım için sonuçlandırdığımız bu kılavuz önümüzdeki hafta yayınlanacak.”

fatf kripto kara para aklamayi onleme rehberi yayinlayacak2

FATF Kripto ile Kara Para Aklamayı Önlemek İstiyor

Küresel kara para aklamayla mücadele (AML) kurumu, Mart ayındaki bir genel kurul toplantısında sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP’ler) için taslak kılavuz yayınlamıştı.

Pleyer, VASP’lerin tanımına ilişkin daha fazla açıklamanın yanı sıra, kılavuzda FATF standartlarının stablecoin’lere nasıl uygulandığını da açıklıyor.

Ek olarak FATF’nin, ülkelerin kripto para birimi işlemleri için sözde “Seyahat Kuralı” için standartları “Mümkün olan en kısa sürede” uygulayacağı beklentisini de sözlerine ekledi.

XReg Consulting’in kıdemli ortağı Siân Jones ise konuyla alakalı olarak, “Sektörün tam olarak uyması için kapsamlı ve zor ve pahalı olması muhtemel” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala