bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,198.47 1.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.36 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 618.73 2.06%
solana
Solana (SOL) $ 148.56 0.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532623 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478104 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153997 0.93%

Fast Food Zinciri Chipotle, Bitcoin Desteğini Duyurdu

fast food zinciri chipotle bitcoin destegini duyurdu

Kripto para birimleri dünya genelinde hızla benimsenmeye devam ediyor. ABD’li fast food zinciri Chipotle artık Bitcoin ile ödeme kabul ettiğini açıkladı.

Chipotle, Bitcoin Ödeme Seçeneğini Duyurdu

Kripto para birimlerinin dünya genelinde benimsenmesinin hızlanmasıyla birlikte, şirketler de kripto para kullanıcılarının ilgisini çekecek yeni adımlar atmaya devam ediyor. ABD’de faaliyet gösteren Meksika tarzı fast food restoran zinciri, Chipotle, ödeme seçeneklerini genişletiyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada müşterilerden gelen talepler doğrultusunda Flexa ile ortaklığa gidildiğini ve artık Chipotle’a Bitcoin ödeme desteğinin geldiği belirtildi. Flexa Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere 98 kripto para birimini destekliyor. Kripto para kullanıcıları, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan yaklaşık 3000 Chipotle restoranında artık Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere pek çok kripto para birimi ile ödeme yapabilecek.

fast food zinciri chipotle bitcoin destegini duyurdu 2

Chipotle restoranlarında kripto para ödemesi yapmak isteyen müşterilerin Flexa üzerinden ödemelerini yapabilmeleri için Gemini ya da SPEDN uygulamalarını indirmeleri gerekecek. İndirme işlemleri sonrasında müşteriler satın alımlarını kripto para birimleri ile ödeyebilecek ve ürünlerini teslim alabilecek. Son olarak dünyanın pek çok yerinde kripto para birimleri ödeme yöntemi olarak kullanılıyor ve bu ödeme noktalarına yenileri eklenmeye devam ediyor. 2013 yılında Subway’in kripto para ödemelerini başlatmasıyla birlikte pek çok şirket ödeme yöntemi olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine destek sunmaya başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala