bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Fast Food Zinciri Arby’s, Metaverse Sektörüne Giriyor

Fast Food Zinciri Arbys Metaverse Sektörüne Giriyor

Metaverse sektörü kullanıcıları kendisini çektiği gibi şirketleri de çekiyor. İleriye dönük fırsatları kaçırmak istemeyen şirketler, bu alandaki çalışmalarını şimdiden sağlama almak amacıyla ticari marka başvurusu ve sektörü takip ederek iş planlaması yapıyorlar. Son olarak fast food zinciri Arby’s de bu şirketler arasında yerini aldı. Şirket, metaverse‘ün bir parçası olmak için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) ticari marka başvurusunda bulundu.

Fast Food Zinciri Arbys Metaverse Sektörüne Giriyor

Arby’s’den Metaverse Marka Başvurusu

İlk olarak giyim ve aksesuar şirketlerinin metaverse’e girdiğine şahitlik ettik. Devamında ise şu anda olduğu gibi birçok fast food ve içecek şirketi de bu alana ilgi duymaya başladı. Muhtemelen şirketler bu aldıkları marka başvuruları ile ileriye dönük sürekli bir kazanç elde edebilecekleri iş modeli üzerinde çalışıyorlar.

Yapılan başvuruda, sanal yiyecek ve içeçek, eğlence gibi tanımları görüyoruz. Gıda endüstrisi söz konusu olduğunuda sürekli bir iş modeli olmaması söz konusu değil.

Diğer taraftan Arby’s’in detaverse’de şimdiden birçok rakibi var. Bunlardan en büyükleri Amerika’nın en büyük fast-food zinciri McDonald’s ve Burger King. Öyle ki iki dev şirket de geçtiğimiz ay ABD’de bir dizi benzer ticari marka başvurusunda bulunarak, kendi markaları altında sanal yiyecek sunma ve sanal bir restoran işletme niyetini ortaya koydu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala