bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,181.93 3.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,079.23 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 547.15 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 137.53 7.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491366 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458782 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15849 0.58%

Fas Merkez Bankası, Kriptoları Düzenleyen Tasarısını Sunacak

fas merkez bankasi kriptolari du

Kripto para birimlerinin hızla benimsenmesi ile beraber bu alandaki çalışmalarda hız kazanmış durumda. Son olarak Fas, piyasaya rehberlik edecek nihai bir düzenleyici çerçeve üzerinde çalışarak, kripto sektörünü resmi olarak kontrol etmeyi amaçlayan ülkeler listesine katılıyor.

Fas Merkez Bankası’ndan Kriptoları Düzenleme Yasa Tasarısı

Son çıkan haberlere göre; Fas Merkez Bankası, Bitcoin ve kripto paraları düzenleyen yasa tasarısı sunacak. Ülkenin merkez bankası Bank Al-Maghrib (BAM), küresel bir finans kurumuna danışarak bir kripto düzenleme yasa tasarısı hazırlıyor.

fas merkez bankasi kriptolari duzenleyen tasarisini sunacakd

Daha önce, BAM valisi Abdul Latif Al Jawhari, ülkede kripto para birimlerini benimsemenin değil, ne zaman meselesi olduğuna dikkat çekmişti. Son olarak konu ile ilgili şu şekilde açıklama yapıldı:

Şu anda, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde düzenleyici ve yasal çerçevelerin olmaması nedeniyle kripto para birimlerini kabul edemiyoruz. Jawhari, G20 ve birçok ülke, CBDC’ler için düzenleyici bir çerçevenin yanı sıra bir kripto düzenleyici çerçeveye sahip olmanın önemini vurguluyor.

Son olarak hatırlamak gerekirse BAM, ülkenin kripto para birimi sektörünün giderek daha popüler olduğunu kabul etti. Ancak banka, kullanıcıların sektörle ilgili risklere karşı dikkatli olmaları gerektiğini savundu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala