bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

Fantom’dan İlginç Teklif: Stake Ödülleri Azaltılsın

Fantomdan İlginç Teklif Stake Ödülleri Azaltilsin

Blockchain ağlarının en büyük artısı, yönetimi bizzat o ağın kullanıcılarına vermesi. Her ne kadar varlığın boyutunun oy vermedeki güce etki etmesi nedeniyle tartışmalı olsa da kriptoda demokrasi alışıldık bir durumda. Bu noktada bazı teklifler oldukça tuhaf olabiliyor. 2 gün önce açılan ve oldukça büyük ilgi gören staking ödüllerinin azaltılması teklifi de bunlardan biri.

Fantom'dan İlginç Teklif: Stake Ödülleri Azaltılsın

Fantom Topluluğu Doğrulayıcıların Stake Ödüllerini Azaltmak İstiyor

Fantom Blockchain ağı, alışıldık Proof of Stake ağlarda olduğu gibi, FTM’lerini ağ üzerinde stake edenleri ödüllendiriyor. 50.000 üzeri FTM’ye sahip kullanıcılar ise ağdaki işlemleri işlemek ve ödül kazanmak için doğrulayıcı Node da çalıştırabiliyor. Fantom’ın stake ödülü, bir yıllık stake edilen tokenler için şu anda yüzde 13 seviyesinde APR sunuyor. Bu ödüller ise ağ üzerinden ödenen işlem ücretlerinden geliyor.

Bu noktada açılan yeni teklif, bu ödüllerin azaltılmasını ve işlem ücretlerinde iyileştirilmesini istiyor.

Öyle ki Fantom iş geliştirme direktörü Sam Harcourt tarafından hazırlanan teklife göre Fantom‘un APR oranı, Ethereum, Solana, Avalanche ve Binance Smart Chain dahil olmak üzere diğer L1 ağlarından daha yüksek.

Bununla birlikte teklif, doğrulayıcılar için Fantom stake ödüllerinin hacmindeki artış göz önüne alındığında oranın düşürülmesi diğer kullanıcıların da lehine kabul ediliyor. Öyle ki FTMScan’den elde edilen veriler, Ocak 2021 ile Ocak 2022 arasında doğrulayıcıların kazançlarında yüzde 120.000’lik bir artış olduğunu gösteriyor.

Teklifin oylanması Pazartesi günü başladı ve 4 Şubat 2023’e kadar sürebilir. Ankette kabul edenlerin oranının yüzde 67’ye ulaşması halinde oylama 15 Ağustos’ta sona erecek. Haberimizin yazımı itibarıyla oyların yüzde 1.8’i evet olarak verildi. Oylama sayfasından alınan veriler, seçmenlerin yüzde 99’unun ağda yüzde 6’lık bir stake ödül oranı lehine olduğunu gösteriyor. Bu ödül oranı üzerine anlaşılırsa, Fantom stake emisyonu dört yıl daha devam edecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala