bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,181.93 3.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,079.23 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 547.15 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 137.53 7.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491366 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458782 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15849 0.58%

Fantom, Token Ücretlerini Geri Ödeyecek

Fantom Token Ucretlerini Geri Odeyecek2

Fantom blockchain’inde geliştiriciler, blok alanı talebini artırmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda Fantom‘un yüksek gas ücreti ödeyen projelere iade yapacağı bildirildi. Söz konusu adımın ağ altyapısını desteklemesi bekleniyor.

Fantom Token Ucretlerini Geri Odeyecek999

Fantom, Uygulamalara Ücretleri Geri Ödeyecek

Fantom, gas ücretlerini uygulamalara geri ödemek için harekete geçti. Projelere, gas ücretlerinin yüzde 15’i geri verilecek ve geliştiricilere ekstra gelir sağlanacak. Fantom topluluğu bu yılın başlarında ‘dApp Gas Monetization Program’ isimli bir teklifi oylamıştı. Gas ücretlerinin geri ödenmesinin teklifin bir parçası olduğu belirtildi.

Teklifte, Fantom‘un mevcut yanma oranının azaltılması amaçlıyordu. Böylece ağ ücretlerini doğrudan Fantom üzerine inşa edilen uygulamalara yönlendirilmesi amaçlanıyordu. Fantom yanma oranı yüzde 20’den yüzde 5’e inecek. Yüzde 15’lik düşüşün geliştirilecere eksta gelir olara yansıyacak.

Bu adım ile talep gören uygulamaların ödüllendirilmesi hedeflendi. Fantom‘un ağ altyapısını desteklemeye yardımcı olması bekleniyor. Geliştiricilerin blockchain’i daha fazla benimseyeceği de tahmin ediliyor. Fantom ağındaki ücretlerin düşük olduğu ancak zaman içinde önemli miktarlara ulaştığı belirtiliyor.

Diğer yandan Fantom‘un iade kararı uygulamaların gelirlerine hızlıca yansımaya başladı. Stargate Finance, kısa sürede 2 bin 500 doları aşan 8.300 FTM’i geri aldı. SpookySwap ise 978 FTM gelir elde etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala