bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,278.95 3.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.32 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 549.44 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 140.45 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500806 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455356 1.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152071 2.87%

Fantom (FTM) Neden Yükseliyor? 4 Ağustos 2022

Fantom FTM Neden Yükseliyor 4 Ağustos 2022

Kripto para piyasalarında dalgalı mumlar devam ederken bazı kriptolar paralar düşüyor, bazıları ise hızlı yükselişler ile yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Yatırımcısını sevindiren kriptolar bugün Fantom (FTM) yer aldı. Son 24 saat içerisinde yaklaşık yüzde 10 artış yaşayan FTM, neden yükseliyor gelin inceleyelim.

Fantom (FTM) Neden Yükseliyor? 4 Ağustos 2022

Fantom (FTM) Neden Yükseldi?

Fantom (FTM), dApp geliştirme için sağlam bir ortam sağlayan akıllı sözleşme özellikli bir Blockchain ağı olarak karşımıza çıkıyor. Ağı güvence altına alan ve hem işlem hızı hem de güvenlik sağlayan, Lachesis adlı ısmarlama bir “lidersiz” PoS konsensüs mekanizması üzerinde çalışan Fantom, son dönemin en aktif Blockchain ağları arasında yer alıyor.

Projenin yerel coini olan FTM, yakın zamanda kritik bir olay yaşamıştı. Fantom ağının en büyük balinasının tüm varlıklarını satması üzerine piyasada bir satış telaşı oluşmuş ve yatırımcılar panik yaşamıştı. Bu durum ağın satış sonrasında fiyatında düşüş yaşamaması üzerine tersine döndü ve yükseliş trendi başladı. Anlık bir dik mum yakalayan FTM, anlık bir düzeltme yaşasa da devamında yeniden 0.3517 dolara çıktı.

Tüm bunlara ek olarak küresel analistleri incelediğimizde projenine geleceğine yönelik beklentilerin büyük olduğu görülüyor. Öyle ki Fantom Faundation’ın son dönemde yaptığı iş birlikleri projenin elini oldukça güçlendirmiş durumda. Wallet Investor’ın FTM analizine baktığımızda da benzer şekilde uzun vadeli bir artış beklendiğini görüyoruz. 2026 için fiyat tahmini 13.345 dolar tutan analistler, 5 yıllık bir yatırımla gelirin yüzde 467.4 civarında olması gibi kritik bir tahmin yürütüyorlar.

Fantom teknik analizde merceğe alındığında ise fiyat tahminlerinin Ocak 2022’nin başında 2.5 dolara ulaşacağının sinyalini veriyor. Beklenen maksimum fiyat 3.4 dolar ve minimum fiyat ise 2.3 dolar seviyesinde.

FTM/TRY paritesine baktığımızda ise en aktif yükselişin yaşandığını görüyoruz. Öyle ki FTM/TRY paritesi son 24 saatte 5.46 artarken Türk borsalarındaki hacmi ise 139 milyon TL seviyesinde. İçeriğimizin yazımı itibarıyla ise FTM 6.8 TL’den işlem görüyor

FTM’in güncel fiyatı ise şu şekilde:


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala