bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

18 Aralık’a Kadar Ralli Yapacak Coinler | Fan Tokenlar Yükselecek mi?

Fan tokenlar yükselecek mi? sorusunun yanıtı 2022 Dünya Kupası başladığından beri yatırımcıların odak noktası oldu. Uzmanlar ise 18 Aralık’a kadar ralli yapması muhtemel coinleri listeledi.

4 yılda bir düzenlenen FIFA Dünya Kupası, bu yıl diğerlerinden biraz farklı. Çünkü spor dünyasının kripto ekosistemiyle olan etkileşimi 4 yıl öncesine göre ilerlemiş durumda.

Turnuvalar boyunca mutlaka takip edilmesi gereken 10 kripto para birimine geçmeden önce, dijital varlıklarla ilgili en doğru kaynaktan bilgi almak için kanalımıza abone olup bildirimlerinizi açmayı unutmayın.

FTX krizinin ardından 2022 Dünya Kupası kripto sektörünü epey heyecanlandırdı. Çünkü bu dönem, fan token yatırımcılarının yüzünün güldüğü dönem olarak anılıyor.

Fan Tokenlar Taraftarların İletişim Kurmasını Sağlıyor

Bilindiği üzere fan tokenlar, taraftarların spor kulüpleri ile etkileşim kurmasını sağlıyor. Dolayısıyla, spor müsabakaları, yönetim değişikliği gibi gelişmelere paralel olarak değer kazanıyor veya kaybediyor. Örneğin bu yıl sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan’a yenilen Arjantin, milli takımına ait fan tokenın yüzde 31 değer kaybetmesine yol açmıştı.

Dünya Kupası’nda yer alan Fransa, İspanya, Almanya gibi ülkelerin de fan tokenları bulunuyor. Bu ülkelerden birinin olası bir şampiyonluğunda, yaşanabilecek yükseliş kayda değer olacaktır.

Videonun başında bahsettiğimiz konuya dönersek Analytics Insight verilerine göre, listenin başında Chiliz var. Kendisi, spor ve e-spor dendiğinde akla ilk gelen platformlardan “socios.com”un hizmet token’ı…

Chiliz, Dünya Kupası henüz başlamadan kasım ayı başlarında son 7 ayın zirvesini görmüştü. turnuvaların bitiş tarihi olan 18 Aralık’a kadar da yükseliş gösteren token olması muhtemel görünüyor.

Listenin tamamı ise şu şekilde:

  1. Flow (FLOW)
  2. Chiliz (CHZ)
  3. Manchester City Fan Token (CITY)
  4. Paris Saint-Germain Fan Token (PSG)
  5. Atletico Madrid Fan Token (ATM)
  6. Lazio Fan Token (LAZIO)
  7. Barcelona Fan Token (BAR)
  8. Inter Milan Fan Token (INTER)
  9. dotmoovs (MOOV)
  10. Santos FC Fan Token (SANTOS)

Öte yandan Kripto borsası Huobi, Portekiz ve Arjantin’in turnuva boyunca “en iyi Dünya Kupası taraftar tokenları” olacağını savunuyor. Resmi sponsor olan “crypto.com” ve yine anlaşma imzalayan Algorand’ı da atlamamak lazım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala