bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

Faiz Kararları Sonrası Dolar ve Enflasyon Ne Olacak?

Kapital’in yeni bölümü yayınlandı. Melis Hazal Karagöz’ün Kapital‘de bu haftaki konuğu konuğu Mert Yılmaz oldu. Ekonomist Mert Yılmaz ile Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını, dolar kurunda yaşanan yükselmeleri, FED’in faiz kararına kadar birçok önemli konuya değinildi.

Neler Konuşuldu?

-Melis Hazal Karagöz, Mert Yılmaz’dan, Türkiye Merkez Bankası ve Fed’in faiz kararları hakkında genel bir değerlendirme istedi:

Mert Yılmaz “Öncelikle dışarıdan gidelim 15’inde ki toplantıdan başlayalım. Yani bir Merkez Bankası’nın nasıl bir sözlü yönlendirme ile dünyayı yönetir. Bildirmek istediği bu mesajları o toplantıda istediği şekilde tüm dünyaya verebildiğinin bir örneğini gördük. Bakıldığı zaman piyasanın temel beklentisi; 15’er milyar dolarlara azaltılmaya gitmesi. Bunu ilk yarıda tamamlar ve ondan sonra faiz artışlarına başlar. Burada verilen mesajlarla bu atılan adımların daha da büyüyeceğini ilk sinyalini verdiler” dedi.

-Melis Hazal Karagöz, Mert Yılmaz’a “Dövizdeki bu skandal yükselişler nereye kadar gidecek?” şeklinde soru yöneltti:

Mert Yılmaz “Bilmiyorum. Ayrıca kimsenin de bildiğini düşünmüyorum. Bakıldığında gerçekten Türkiye’de enteresan şeyler yaşanıyor. Öncelikle Merkez Bankası geldi 4 tane müdahalede bulundu dövize. Müdahale 7 sene sonra oldu. Bundan önceki tecrübelerimiz gösterdi ki direkt müdahale ederek istediğin sonucu alamazsın. Bunun yanında bakıldığı zaman gün içi oynaklık var, aynı zamanda likitide de bir sorun var böylece en ufak bir talep fiyatı yukarı çektiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala