bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,554.83 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,233.01 1.47%
bnb
BNB (BNB) $ 604.88 1.37%
solana
Solana (SOL) $ 158.33 3.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548223 1.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50723 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161646 1.66%

Faiz İndirim Beklentileri Rafa Kalktı, Dolarda Düşüş Sürebilir

faiz indirim beklentileri rafa kalkti dolarda dusus surebilir

Küresel piyasalarda kalıcı enflasyon endişeleri artıyor. ABD ve Avrupa merkez bankalarının politika sıkılaştırmaya devam edeceği beklentileri risk iştahını baskılıyor. Fed’in yarın açıklanacak faiz tutanaklarından gelecek olan mesajlar beklenirken, Avrupa‘da şahin sesler yükseliyor. Piyasalarda faiz indirim beklentileri rafa kalktı. Dolar endeksindeki yükseliş de şimdilik durdu. Bloomberg analizine göre dolarda aşağı yönlü trend sürebilir.

faiz indirim beklentileri rafa kalkti dolarda dusus surebilir2

Dolarda Düşüş Trendi Sürebilir

ABD’de kalıcı enflasyon ve güçlü ekonomiye işaret eden veriler, faiz artışlarının devam edeceği endişelerini beraberinde getirdi. Asya piyasalarında düşük iştah sürerken, MSCI endeksi yüzde 0,62 geriledi. Endeks, şubat ayından bu yana yüzde 3’e yakın geriledi. ABD’de ise vadeliler ekside açılışa işaret etti. Fed, yarın faizleri 25 baz puan yükselttiği son politika toplantısının tutanaklarını yayımlayacak.

Dolar endeksi, Fed’in şahin mesajlarının ardından başlayan yönünü yukarı çevirmişti. Endeksteki 3 haftalık yükselişi durdu ancak zirve seviyelere oldukça yakın seyrediyor. Dolar endeksi 104 civarında seyrediyor. Bloomberg’in analizine göre öncü göstergeler, dolarda geçen eylül ayında başlayan satışların devam edebileceğinin sinyalini verdi. Analize göre Çin’in karantina kısıtlamalarını gevşetmesi Euro/Dolar’ı desteklemeye devam edecek. Diğer yandan piyasalar, faiz indirim beklentilerinden uzaklaştı. Fedwatch’a göre piyasalar, temmuz ayında faizlerin yüzde 5,3 ile zirveyi göreceğini fiyatlıyor. Yıl sonuna kadar da yüzde 5’in üzerinde kalacağı tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala