bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Fahrettin Altun: Twitter ile daha yakın çalışmayı umuyoruz

fahrettin altun twitter ile is birligi icinde calismayi umuyoruz1

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya yetkilileriyle verimli bir görüşme yapıldığını belirten Altun, Twitter’a dezenformasyonla mücadelede destek sözü için teşekkür etti.

Fahrettin Altun’dan Twitter Açıklaması

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Türk yetkililer, dün Twitter ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Twitter’a, iş birliği ve Türkiye’nin dezenformasyonla mücadele çabalarını destekleme sözü için teşekkür ediyoruz. Dezenformasyon, insanlığın ortak düşmanıdır ve aynı zamanda demokrasi, toplumsal barış ve milli güvenliğe yönelik ciddi bir tehdittir. Önümüzdeki gün ve haftalarda Twitter ile daha yakın bir iş birliği içinde çalışmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

fahrettin altun twitter ile is birligi icinde calismayi umuyoruz

Twitter’a dün saat 16.00’dan itibaren erişim sorunu yaşanmıştı. Elon Musk, Twitter‘a erişim yasağı sonrası Türk yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını açıklamıştı. Musk, daha sonra yaptığı açıklamasında “Twitter, Türk hükümeti tarafından kısa süre içinde erişimin yeniden sağlanacağı konusunda bilgilendirildi” ifadesini kullanmıştı.

AFAD ve bakanlık yetkilileri, sosyal medya üzerinden yanlış bilgilerin yayılması konusunda endişelerini bir süredir dile getiriyordu. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın sosyal medyada dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur” denilmişti.

Sosyal medya uygulamaları ile kurulan iletişim sayesinde birçok kişinin hayatını kurtarmıştı. Enkaz altında kalan vatandaşlar, sosyal medya uygulamalarını kullanarak adreslerini paylaşmış ya da yakınlara ulaşabilmişti. Aynı zamanda deprem bölgesindeki ihtiyaçlara ilişkin de birçok kişi paylaşımda bulunmuştu. Twitter, kurtarma faaliyetleri için de yoğun bir şekilde kullanılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala