bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,183.66 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.10 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.17 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 3.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488548 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444287 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147857 0.24%

Facebook Novi’nin Pilot Uygulaması İki Ülkede Başladı

facebook novi pilot uygulamasi iki ulkede basladi 2

Facebook, dijital para cüzdanı ve dijital para birimi üzerinde uzun süredir çalışıyor. Facebook Financial Başkanı David Marcus, kişisel Twitter hesabından yaptığı duyuruyla, Facebook Novi dijital para cüzdanı için pilot uygulamanın başladığını duyurdu. Şimdilik sadece iki ülkede başlatılan program , ilerleyen dönemde daha da genişletilecektir.

Facebook Novi Pilot Uygulaması için ABD ve Guatemala Seçildi

Facebook Financial Başkanı David Marcus, bir tweet dizisi yayınlayarak yeni uygulamanın duyurusunu yapmış oldu. İnsanların anında, güvenli ve hiçbir ücret ödemeden para gönderip almasını sağlayacak olan Facebook Novi, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Guatemala’da kullanılabilir durumda.

“Temel özellik işlevlerini ve müşteri hizmetleri ve uyumluluk konusundaki operasyonel yeteneklerimizi test etmek için bir pilot uygulama yapıyoruz.” sözleriyle yeni uygulamayı duyuran Marcus, “Bunun, bugün tipik olarak kullanılmalarının ötesinde yeni bir stablecoin kullanım durumu (ödeme aracı olarak) göstereceğinden de umutluyuz.” dedi.

Marcus, tweet dizisinde bazı istatistiksel bilgilere de yer verdi. Örneğin, Guatemala’daki halkın neredeyse yüzde 100’ünün cep telefonu olmasına rağmen, insanların yüzde 56’sının finansla hizmetlere erişemediğini belirtti. Ülkede, yurtdışındaki aile ve arkadaşlardan gönderilen para, GSYİH’nın yüzde 14’ünden fazlasını oluşturuyor ve bu havalelerin yüzde 90’ı ABD’den geliyor.

Novi dijital cüzdanında USDP (Pax Dollar) dijital para birimi kullanılacak. Marcus, USDP’nin tüketici koruma özelliklerine sahip, iyi tasarlanmış bir stablecoin olduğunu da söyledi.

facebook novi pilot uygulamasi iki ulkede basladi

Diğer yandan Facebook’un dijital para birimi Diem ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı. Diem’e verilen desteğin değişmediğini söyleyen Marcus, Novi ile Diem’in düzenleyici onayı alıp, piyasaya sürmek istediklerinin altını çizdi. Bu ikilinin birlikte çalışabilirliğini önemsediklerine de dikkat çekti.

Facebook, ödemeler konusunda da iddialı. Novi’yi kullanarak kişiden kişiye ücretsiz ödemeler sunacak olan şirket, daha uygun fiyatlı satıcı ödemeleri sunacak ve satıcı hizmetlerinden kâr edecek.

Son olarak, Novi’yi ölçeklendirmenin biraz zaman alacağını söyleyen Marcus, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu pilot uygulama, ilk müşterilerimizden bir şeyler öğrenmemiz için büyük bir şans. Novi’yi daha fazla kişiye açmadan önce cüzdanımızın tamamen test edildiğinden emin olmak istiyoruz. Mevcut finansal sistem tarafından geride bırakılan pek çok insan için oyunu değiştirmeye yardımcı olma fırsatımız var. Bu fırsatı değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum ve yolculuğa başlamamız için sabırsızlanıyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala