bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,572.50 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,005.69 2.43%
bnb
BNB (BNB) $ 539.83 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 132.74 2.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494484 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447942 1.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147563 5.30%

Facebook, Kripto Projesi Novi’yi Kapatma Kararı Aldı

facebook kripto projesi noviyi kapatma karari aldi

Facebook’un ana şirketi olan Meta, yaptığı son açıklamada, Facebook’un son kripto projesi olan Novi’nin kapatılacağını açıkladı. Büyük umutlarla duyurulan Facebook’un dijital cüzdan hizmeti Novi için yolun sonu görünmüş oldu.

Facebook’un Diem Projesinin Son Kırıntısı Novi 1 Eylül’de Kapatılıyor

Sosyal medya platformu Facebook, geçtiğimiz yıllarda Libra olarak bilinen Diem isimli kripto projesini duyurmuştu. Başlangıçta önemli ortakların olduğu Libra projesi bir süre sonra önemli ortaklarını kaybetmeye başlamıştı. Facebook’un Libra (Diem) projesi için duyurduğu Novi dijital cüzdan hizmeti de duyurulduktan 11 ay sonra 1 Eylül 2022’de kapatılacak ve Facebook’un kripto projesi de sonlanmış olacak.

Meta, Novi’nin internet sitesinde yaklaşan kapanışı duyurdu ve müşterilere “Novi pilotunun yakında sona ereceğini” ve bu tarihten sonra servisin artık kullanılmayacağını belirtti. Meta, Novi kullanıcılarının Novi hesaplarında kalan bakiyelerini kapanış tarihinden önce çekmeleri gerektiğini söyledi. Şirket, kişilerin kalan bakiyelerini banka hesaplarına aktarabileceklerini veya uygun olduğunda dijital fonları nakit olarak çekebileceklerini söyledi.

facebook kripto projesi noviyi kapatma karari aldi 2

Novi kullanıcıları bu açıklama ile birlikte 1 Eylül’den sonra hesaplarına erişemeyecek ve bu nedenle de işlem geçmişi gibi hesap bilgilerine ulaşamayacak. Meta, Novi’yi Ekim 2021’de kripto para borsası Coinbase ortaklığıyla test olarak piyasaya sürmüştü. Coinbase, yayımladığı bir blog gönderisinde, Novi uygulamasının insanların fonlarını güvence altına almasına yardımcı olmak için dijital depolama ve güvenlik teknolojileri sağlayarak, Meta’nın Diem kripto projesinde bir nevi “vesayet ortağı” olarak görev almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala