bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,152.65 2.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,030.02 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 549.03 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 136.07 0.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499214 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452305 1.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150453 4.35%

Fabio Panetta: CBDC’ler Yasal Para Birimi Olabilir

fabio panetta cbdcler yasal para birimi olabilir

Merkez bankaları tarafından çıkarılacak dijital para birimlerine (CBDC) ilişkin çalışmalar hızla devam ediyor. Yetkililere göre, yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC‘ler) büyük olasılıkla euro bölgesinde yasal para birimi haline gelecek.

Bugün Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, Helsinki’de CBDC’ler hakkında düzenlenen bir panelde bu durumu doğrular nitelikte bir açıklama yaptı. ECB’nin yönetim kurulu üyesi Panetta’nın açıklaması şu şekilde;

CBDC’lerin euro bölgesinde yasal para birimi statülerini korumaları muhtemel. Bir merkez bankası tarafından ihraç edilen ek bir enstrümanın yasal para birimi statüsüne sahip olmaması oldukça garip olurdu.

CBDC’ler Yasal Para Birimi Haline Gelebilir

CBDC’lerin yasal para birimi haline gelmesi özel şirketler tarafından sağlanan diğer ödeme seçeneklerine göre bir avantaj sağlayacak ve kamu tarafından daha geniş bir kullanım elde edilmesine yardımcı olacak.

fabio panetta cbdcler yasal para birimi olabilir

Ayrıca Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina da konu ile ilgili olarak; CBDC’lerin dijital varlıklara olan güven üzerinde doğrudan etkisi olacağını ve çeşitli para birimlerinin uygun şekilde dönüştürülmesinin önemini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala