bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

EVGA, Merge Sonrası Ekran Kartı Üretimini Sonlandırıyor

EVGA Merge Sonrasi Ekran Karti Uretimini Sonlandiriyor

Ethereum Blockchain ağı oldukça önemli bir yükseltmeyi geride bıraktı. 15 Eylül tarihinde Paris yükseltmesinin başarılı bir şekilde ağda aktif hâle getirilmesi sonrası tamamlanan Merge, ağı PoS konsensüsüne tamamen geçirdi. Beacon ve mainnet zincirinin birleşmesi ile madencilik faaliyetleri son bulan Ethereum, geride birçok madencisini bıraktı. Bunun üzerine ekran kartı üreticisi EVGA‘nın ekran kartı üretimini durdurduğu açıklamaları dikkat çekti.

EVGA, Merge Sonrası Ekran Kartı Üretimini Sonlandırıyor

EVGA’nın Merge Sonrası Ekran Kartı Üretimini Durdurması Dikkat Çekti

Ekran kartı sektörünün en büyük müşterilerinden biri de şüphesiz madenciler. Yüklü miktarda ekran kartı alarak bu kartları madencilik operasyonlarında kullanan madenciler, Ethereum‘un PoW‘u terk etmesi üzerine boşa düştü. Birçok madenci cihazlarını ETHW’ye ve Ethereum Classic‘e taşırken, bazıları da fişlerini çekeren rig’lerini kapattı.

Bu noktada bu durumun ekran kartı üreticilerine de yansıması uzun süredir bekleniyordu. Ancak ilk adım her ne kadar tamamen Merge sebepli olmasa da EVGA‘dan geldi.

Ekran kartı sektöründe Nvidia ve AMD gibi şirketler ekran kartlarının çiplerini tasarlayıp üretirken, ASUS, MSI ve EVGA gibi şirketler de bu kartlara üst mimari tasarlayarak satışa hazır hâle getirirler. Ancak EVGA’nın iddialarına göre Nvidia, hem kendisi kartları piyasaya sürüyor hem de fiyatlar genel lansmana kadar üreticiler ile paylaşılmıyor.

Bununla birlikte EVGA CEO’su Andrew Han, grafik kartlarının şirketin gelirinin yüzde 80’ini oluştururken, firmanın güç kaynaklarında yüzde 300 daha fazla marj yaptığını söyledi. Han, EVGA’nın iş modelinin doğasında var olan sorunlar nedeniyle “Intel veya AMD ile çalışma fikrini bile kabul etmeyeceklerini” de vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala