bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

eToro Araştırması: Kripto Para Sektöründeki Kadın Yatırımcı Sayısı Artıyor

etoro arastirmasi kripto para sektorundeki kadin yatirimci sayisi artiyor

Finansal hizmetler sağlayıcısı eToro’nun yaptığı bir çalışma, kripto para dünyasınındaki kadın yatırımcı sayısının arttığını gösteriyor. Veriler, kadın yatırımcıların geçen yılın aynı zamanlarına kıyasla artış gösterdiğini ortaya koyuyor.

Şirketin yaptığı araştırmaya göre, kripto para sektöründe yer alan kadınların sayısında bir artış var. Çalışma ayrıca, kadın yatırımcıların lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum (ETH) gibi önde gelen kripto para birimlerine talebin artmasına da katkıda bulunuyor. Bitcoin’deki kadın yatırımcıların sayısı 2020 başlarında %10 iken, şimdi %12’ye yükseldi. Benzer şekilde Ethereum’daki artış ise, %11’den %15’e sıçradı.

Veriler ayrıca yatırımcıların yaş ortalamasının da düştüğünü gösteriyor. Bitcoin yatırımcılarının ortalama yaşı 2017’de 37 iken, şimdi 35’e düşmüş durumda. Ethereum’da da 35 olan ortalama yaş 32’ye düştü. Bu demografik değişimler ise Bitcoin (BTC) fiyatındaki artışla ortaya çıktı.

Cardano ve DASH’e İlgi Artıyor

Veriler Bitcoin tutan yatırımcı sayısının da %106’lık bir büyüme kaydettiğini gösteriyor. Onu takip eden Ethereum’da ise %82 artış yaşandı. Bununla birlikte, Cardano ve DASH gibi altcoin’lere de ilginin arttığını gösteriyor. eToro piyasa analisti Simon Peter şunları söyledi:

“Sektörün geniş cazibesi, çeşitlenen yatırımcı tabanı tarafından giderek daha fazla yansıtılıyor. Rakamları inceleyerek, hem Bitcoin hem de Ethereum’un her ikisinin de Ocak ayındaki ticaret aktivitesine hakim olduğunu görmek şaşırtıcı değil, ancak bu pazar Cardano ve Dash gibi alternatif kripto paralara artan talebin gösterdiği gibi sektör her zaman büyüyor ve çeşitli kripto para birimlerinde fırsatlar var. Bununla birlikte, bu varlıklar değişkendir ve çeşitlendirilmiş portföyün yalnızca küçük bir kısmı olarak kullanılmalıdır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala