bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

ETHIstanbul’da Ethereum Merge Kutlandı, DevCon Çağırıldı

Çok kısa bir süre önce hem Blockchain hem de Ethereum açısından oldukça kritik ve önemli bir gelişme yaşandı. Ethereum Blockchain ağının 2015 yılından bu yana aktif olarak kullandığı konsensüs mekanizmasını PoS ile değiştirdiği Merge, Paris yükseltmesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ile birlikte tamamlandı. Blockchain sektörü açısından da oldukça önemli bir bilgi ve deneyim kaynağı olan bu durum, birçok etkinliğin merkezi olan Türkiye’de “After Merge” ile kutlandı. ETHIstanbul etkinliğinde Merge’ün başarılı bir şekilde gerçekleşmesi heyecanla kutlanırken, Blockchain geliştiricileri için oldukça önemli bir etkinlik olan Ethereum DevCon için Türkiye çağrısı bir kez daha gündeme getirildi.

ETHIstanbulda Ethereum Merge Kutlandi DevCon Cagirildi 21

ETHIstanbul’da Ethereum Merge Kutlanırken, DevCon’un Önemine Değinildi

Ethereum ağı Blockchain sektörü için oldukça önemli bir konuma sahip. Özellikle DeFi, GameFi ve NFT’ler söz konusu olduğunda belki de akla ilk gelen ağlardan biri olan Ethereum, birkaç yıldır kritik bir yükseltme hazırlığı içerisindeydi. Binlerce kez testnet üzerinde test edilen bu çalışmalar, Beacon zincirinin mainnet ile birleşmesi sonrası ilk büyük adımın attı. Ethereum 2.0’ın ilk adımının başarılı bir şekilde gerçekleşmesi de Türk kripto topluluğu tarafından da dikkatle takip edildi. Bu dikkatli çalışmanın bir sonucu olarak gerçekleştirilen ETHIstanbul etkinliği bir taraftan After Merge ile başarıyı kutlarken diğer taraftan DevCon’un önemine dikkat çekti.

Etkinliğin konuşmacıları arasında yer alan Doruk İşmen, bu yükseltmenin önemine dikkat çekerken, önümüzdeki dönemde çok daha aktif bir Ethereum göreceğimize değindi. Baki Er de Merge’ün önemli bir gelişim sürecinden geçtiğini ve başarısız olma olasılığının pek de olmadığını söylerken, önümüzdeki dönemde çok daha sıkı bir çalışmanın gerçekleşeceğini söyledi.

Konuşmacılardan Turan Sert ise bu yükseltmenin başarısının çok daha ileride görüleceğine ve söz konusu endişelerin de bu çalışmalar ile birlikte giderilmeye çalışıldığını belirtti. Bununla birlikte Ethereum’un aslında çok daha aktif ve büyük bir Merge planı olduğunu ancak ortaya çıkan sorunlar nedeniyle bunların budanarak günümüz hâline getirildiğini söyledi.

Konuşacıların konuşmalarının bitmesi ile birlikte online olarak bağlanan Orientus Prime, Ethereum Merge hakkında bir takım bilgilere yer verilirken, PoS’un önemini ve verimliliğini bir kez daha vurguladı. Tüm konuşmaların sonunda ise Tansel Kaya, Türkiye’nin DevCon için oldukça iyi bir yer olduğunu, böyle bir etkinliğin Türkiye’ye gelmesinin önemini ve getirilerini paylaştı. Ek olarak büyük bir çaba verildiğini belirten Kaya, tüm topluluğu da bu davet için desteğe çağırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala