bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,747.96 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.72 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 583.83 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 188.72 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622805 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648783 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223723 13.61%

Ethereum’un TL Bazında Teknik Analizi- 5 Ağustos 2020

ethereum un tl bazinda teknik analizi 5 agustos 2020

Aşağıda Ethereum’un Paribu (paribu.com) verilerine göre haftalık grafiği logaritmik ölçekte gösterilmiştir. Son zamanlarda yaşanan sert yükselişle birlikte TL bazında kısa dönemli olası direnç seviyelerinin birçoğu aşıldığı için olası en iyi satış yeri için uzun vadeli dirençleri tespit etmek daha doğru olabilir. Bu nedenle analize haftalık grafikten başlamak daha doğru olur.

Grafikte 2018 yılı sonlarındaki dip seviyeden başlayan uzun vadeli yükselen kanal gösterilmiştir. Son günlerdeki yükselişle birlikte bu kanalın üst çizgisine oldukça yaklaşıldığını görüyoruz.

Grafikte kırmızı yatay çizgilerle gösterilmiş olan seviyeler uzun vadeli destek ve direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Yükselen kanalın üst çizgisi 2860 TL seviyesinde (bu hafta için) direnç gösteriyor. Bu seviyenin üzerinde haftalık kapanışların gelmesi durumunda, yükselişten olabildiğince fazla miktarda faydalanabilmek için iz süren stop-loss uygulanabilir.

Diğer taraftan, grafikte siyah renkte gösterilmiş olan uzun vadeli yükselen trend çizgisinin ise bu hafta için 1800 TL seviyesinde destek verdiği görülüyor. Ancak, fiyatların bu yükselen trend çizgisinden oldukça fazla uzaklaştığını dikkate alırsak, aşağıda daha kısa vade için belirleyeceğimiz destek seviyelerini takip etmek daha doğru olabilir.

ETHEREUM’DA KISA VADEDE SERT YÜKSELİŞ

Aşağıdaki ise Ethereum’un TL bazında, 4 saat periyotlu grafiği lineer ölçekte gösterilmiştir. Kısa vadede yaşanan sert yükseliş, grafikte turuncu renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisi üzerinde kaldıkça devam edecektir. Bu kapsamda, 2810 TL seviyesindeki bir önceki zirve kısa vadeli direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde dört saatlik kapanışların gelmesi durumunda yukarıda açıklanan 2860 TL seviyesi hedeflenebilir. Kısa vadeli yükselen trend çizgisinin destek verdiği seviye ise yaklaşık 2650 TL civarında. Bu seviyenin altında, yaşanan sert yükseliş yerini iyimser bir ihtimalle, bir süre devam edebilecek yatay bir piyasaya bırakabilir.

KISA VADELİ ÖNEMLİ HAREKETLİ ORTALAMALARIN DURUMU

Aşağıdaki grafikte ise 5,13,21 ve 55 periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalar(EMA) gösterilmiştir. Bu hareketli ortalamaların kısa vadeden uzun vadeye doğru her birinin diğerinin üzerinde olması, yükseliş trendinin devam ettiğini gösteriyor. Bu hareketli ortalamaların bulundukları seviyeler, destek olarak takip edilebilir ve görselin sol üst kısmında çizgi renklerine göre gösterilmiştir.

ETHEREUM’DA YÜKSELEN FİBONACCİ KANALI

Grafikte yuvarlak içine alınmış olan üç nokta birleştirilerek elde edilen yükselen fibonacci kanalında ise, 1.618 katsayılı fibonacci kanal çizgisindeki direnç seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyor. Bunu başarabilirse ve yukarıda açıklanmış olan kısa vadeli yükselen trend çizgisinin üzerinde kalabilirse, bir sonraki fibonacci kanal çizgisinin geçtiği 2930 TL seviyesi hedeflenebilir. 2930 seviyesinin de aşılması durumunda 2.618 fibonacci katsayılı kanal çizgisinin direnç olarak kendini gösterebileceği 3300 TL seviyeleri gündeme gelebilir. Böyle bir durumda 3000 TL seviyesinin de psikolojik bir direnç olduğu da göz ardı edilmemeli.

Özetle;
Ethereum’un TL bazındaki grafikleri incelendiğinde, takip edilebilecek destek ve direnç seviyeleri aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 2730, 2710, 2670, 2650, 2475
Dirençler: 2810, 2860, 2930, 3000, 3300

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala