bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 04 Mart 2020

Ethereum Teknik Analizi

Paribu.com borsasından gelen verilere göre Ethereum’un TL bazındaki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. 19 Şubat 2020 tarihindeki paylaşımda aşağıdaki grafikte numaralarla gösterilmiş olan yükselen trend çizgilerine dikkat çekmiştim. Bu yükselen trend çizgileri kademeli bir şekilde kırılarak bir alttan geçen trend çizgileri test edildi. Gelinen noktada 4 numaralı yükselen trend çizgisinin hemen altında fiyatlamalar gerçekleşiyor. Bu çizginin altında kaldığı sürece 5 numaralı yükselen trend çizgisinin destek göstereceği seviye olan 1300 – 1305 TL aralığı hedeflenmeye devam edecektir.

Aşağıdaki grafikte ise Ethereum’un daha kısa vadede içinde hareket ettiği düşen kanal gösterilmiştir. Bu kanal içindeki 1330 TL civarındaki yatay desteğin takip edilmesi faydalı olabilir. Bu seviyenin altında kapanışların gelmesi durumunda 1300 ve 1260 TL seviyeleri hedeflenebilir. Yükselişin devam edebilmesi için bugünler için yaklaşık 1410 seviyelerinde direnç gösteren siyah düşen trend çizgisinin üzerinde kapanışların gelmesi gerekir. Bu durumda düşen kanal üst çizgisi yaklaşık 1560-1570 TL seviyelerinde direnç gösterecektir. Ancak, trend ve kanal çizgilerinin eğimlerinden dolayı zaman ilerledikçe desteklerin daha yüksek seviyede, dirençlerin ise daha düşük seviyelerde değerler göstereceği de unutulmamalıdır.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Ethereum’da Simetrik Üçgen Formasyonu

Aşağıdaki grafikte Ethereum’un TL bazındaki günlük grafiğinde oluşumu devam eden bir simetrik üçgen formasyonu gösterilmiştir. Yön açısından tahmin edilmesi en güç formasyonlardan birisi simetrik üçgen formasyonlarıdır, zira bu formasyonlar her ki yöne de sonuç verebilir. Simetrik üçgen formasyonunun yukarı yönde sonuçlanması için 1440-1450 TL seviyesinin üzerinde kapanışların gelmesi gerekirken, aşağı yönde sonuçlanması için yaklaşık 1345 TL seviyesindeki destek çizgisinin altında kapanışların gelmesi gerekir. Her iki olasılığa göre formasyon hedefleri ise grafikte mavi ve kırmızı renkteki kesikli çizgilerle gösterilen çizgilerin test edileceği zamanki değerleri takip edilebilir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

ETH/TL’de Bollinger Bantları

Ethereum’un TL bazında aşağıdaki günlük grafiğinde ise Bollinger Bantları gösterilmiştir. Bollinger Bant üst çizgisi 1450 TL seviyesinde direnç gösteriyor. Orta çizgisinin üzerindeki hareketlerde üst çizgisinin hedeflenmesi muhtemeldir. Şu anki fiyatları açısından değerlendirildiğinde Bollinger Bant orta çizgisi(1400 TL) altında hareket ettiği görülüyor. Alt çizgisinin destek verdiği seviye olan 1350 TL civarlarının altında kapanışlarda düşüş hızlanabilir. Bollinger Bant alt çizgisinin geçtiği yer aynı zamanda yukarıda anlatılmış olan simetrik üçgen formasyonunun da alt çizgisi seviyelerine denk geliyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde 1345-1350 TL seviyesinin önemi bir kez daha artıyor.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

ETH/TRY’de İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki grafikte ise günlük grafik üzerinde MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. MACD’nin son iki gün içinde tekrar satış sinyali ürettiği görülüyor. Burada bulunduğu değerler açısından daha önemli olduğu düşünülebilecek indikatör RSI. RSI grafikte siyah renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisini kırmış, geri çekilme (pull-back) hareketi ile trend çizgisini tekrar test etmiş ve geri dönmüş durumda. RSI için daha kısa vadede, daha az eğime sahip olan ve mavi renkte gösterilmiş olan destek çizgisinin takip edilmesinde fayda var. STOCH RSI’ın da aşırı satış bölgesine doğru düşüş hareketiyle birlikte RSI, bu destek çizgisinin altında daha sert düşüşlere sebep olabilir. RSI’da olası böyle bir düşüş ise fiyatlarda hızlı bir düşüşü beraberinde getirebilir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

ÖZETLE:

Ethereum’un TL Bazındaki kısa vadeli destek ve dirençleri şu şekildedir:

Destekler: 1345, 1330, 1300, 1260, 1240

Dirençler:  1400, 1410, 1450, 1525, 1570

Hepinize bol kazançlar dilerim.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala