bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,517.29 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.51 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 613.25 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 145.31 1.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525289 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47098 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151651 0.55%

Ethereum’daki Düşüş Sonrası Balinalar Alımlarını Hızlandırdı

Ethereumdaki Düşüş Sonrasi Balinalar Alimlarini Hizlandirdi 2

Kripto para piyasası düşerken görüşler ikiye ayrılıyor. Bir kısım boğalar gibi yaklaşıp bu düşüşü bir alım fırsatı olarak görürken, diğer bir kısım ise daha temkinli yaklaşarak ayıları temsil ediyor. Ancak bir grup var ki dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ethereum düştükçe balinalar Ethereum alımlarını artırıyor. Ayılar ve boğalar izliyor.

Ethereum Düşüyor, Balinalar Alıyor

Blockchain analiz şirketi Santiment verilerine baktığımızda, Ethereum (ETH) balinalarının, ETH’nin sürekli değer kaybının ortasında avlandıklarını görüyoruz. Santiment’e göre, geçtiğimiz ay Ethereum’un önemli ölçüde yaşadığı düşüşe rağmen, 7 Haziran’dan bu yana 100 ila 100.000 ETH bakiyesi olan adreslerin sayısı oldukça arttı:

“Ethereum balina adresleri (100 ila 100.000 ETH arasında varlığa sahip adresler), bu -39’luk düşüşte toplu olarak ETH arzının yüzde 1.1’ini mideye indirdi. Tarihsel kanıtlar, bu katman grubunun gelecekteki fiyat hareketinde alfaya sahip olduğuna işaret ediyor”

Balinalar özellikle hareketleri takip edilen en aktif adresler arasında yer alıyorlar. Öyle ki balinalar genellikle dipten satım alımlar yaparken tavan fiyatlardan satışa geçiyorlar. Bu durumda analiz şirketleri ve devamında kullanıcıları satın alım veya satışa itebiliyor.

Ethereumdaki Düşüş Sonrasi Balinalar Alimlarini Hizlandirdi 1
Kaynak: Bitinfocharts

Balinalar Sadece Ethereum’da Aktif Değil, Bitcoin Balinaları da Aç

Ethereum’da yaşanan düşüş, ağın balinalarının da iştahını açtı ancak Bitcoin balinalarının da ardı kalır yanı olduğu söylenemez. Öyle ki bitinfocharts verilerine baktığımızda en büyük 100 Bitcoin balinasının aktif olarak Bitcoin alımı gerçekleştirdiğini görüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala