bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,698.94 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,579.28 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 590.21 2.53%
solana
Solana (SOL) $ 187.79 0.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622491 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651113 0.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.200628 9.81%

Paylaş

Ethereum’da Para Çekme İşlemleri Geliyor

ethereum shapellaya bir adim daha yaklasti

Ethereum çekirdek geliştiricileri, Shapella güncellemesi 12 Nisan’da ana ağda etkinleştirileceğini doğruladı. Böylece doğrulayıcılar çok yakın bir zaman sonra stake edilmiş Ether’lerini çekebilecek.

ethereumun bir sonraki buyuk guncellemesi shapella icin tarih verildi 2

Ethereum’da Shapella Güncellemesi Geliyor

Ethereum‘da Shapella güncellemesi 12 Nisan’da etkinleştirilecek. Para çekme işlemleri, stake edilmiş Ether’i Beacon Chain’den yürütme katmanı olarak da bilinen Ethereum Virtual Machine’e (EVM) aktarılması ile etkinleştirilecek.

Hard fork, kısmi ve tam geri çekilmelere izin verecek olsa da, Ether akışının piyasayı bozmamasını sağlamak için çeşitli mekanizmalar da kuruldu. Şu anda Beacon Chain’de stake edilmiş 17.81 milyon Ether bulunuyor. Bu rakam 1.776 dolar baz alındığında 31,6 milyar doların kademeli olarak açılması anlamına geliyor.

Shapella‘nın Goerli ağındaki son test işlemi ‘sorunsuz’ bir şekilde tamamlandığı açıklanmıştı. Doğrulayıcıların yazılımlarını güncellememesi ise aktivasyon sürecinde gecikmelere yol açmıştı. Ethereum’da doğrulayıcıların 32 ETH’yi stake etmesi gerekiyordu. Güncelleme ile 32 ETH’yi aşan ödüllerin çekimi yapılarak işlemlere devam edilebilecek. 32 ETH’nin tamamını alınarak ise doğrulama işlemi durdurulabilecek.

Diğer yandan Ethereum Vakfı, geçen hafta Shapella kodunda bulunan herhangi bir hata için ödülleri ikiye katladığını duyurdu. Ödüller, 2 bin dolar ile 250 bin dolar arasında değişecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala