bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Ethereum, Shapella’ya Bir Adım Daha Yaklaştı

ethereum shapellaya bir adim daha yaklasti2

Ethereum geliştiricileri, Sepolia test ağında Shanghai-Capella (Shapella) güncellemesini başarıyla test etti. Güncellemenin mart ayında ana ağda hayata geçmesi bekleniyor. Sepolia ağı, Shapella yükseltmesinin test edildiği üç test ağından biriydi. Söz konusu adım ana ağdaki güncelleme öncesi kilometre taşı olarak görülüyordu. Geliştiriciler, Shapella’nın son provasını Goerli ağında yapacak. Goerli test ağındaki test sürecinin mart ayı başlarında gerçekleşmesi bekleniyor.

ethereum shapellaya bir adim daha yaklasti

Ethereum’da Shapella Testi Başarıyla Gerçekleşti

Ethereum’da Shanghai ve Capella hard fork’larının birleşmesiyle oluşan ‘Shapella‘ yükseltmesi, test ağında başarıyla uygulandı. Söz konusu güncelleme ile doğrulayıcılar, stake edilmiş Ether’lerini (stETH) Beacon Chain’den yürütme katmanına geri çekebilecek. Ethereum’da doğrulayıcıların 32 ETH’yi stake etmesi gerekiyordu. Güncelleme ile 32 ETH’yi aşan ödüllerin çekimi yapılarak işlemlere devam edilebilecek. 32 ETH’nin tamamını alınarak ise doğrulama işlemi durdurulabilecek.

Ethereum’da Eylül 2022’de Merge güncellemesi gerçekleşmişti. Güncelleme ile Ethereum blockchain’i Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçiş yapmıştı. Bu süreçte doğrulayıcıların ETH çekimlerinde ayarlama yapılmamıştı. Diğer yandan Shangai, yürütme katmanı istemci tarafındaki fork’a deniliyor. Fikir birliği istemci tarafındaki yükseltme ise Capella olarak adlandırılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala