bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.37 1.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626724 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651011 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220049 19.40%

Ethereum PoW Fork’u için Tarih Verildi

Ethereum PoW Forku icin Tarih Verildi

Ethereum Blockchain ağı için oldukça kritik bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bir taraftan Merge‘e sayılı günler kalırken diğer taraftan hazırlıklar son gaz devam ediyor. Son olarak da Ethereum‘un PoW fork’u için hazırlıkların tamamlanması ile birlikte mainnet tarihi açıklandı.

Ethereum PoW Fork’u için Zamanlama Tarihi Yayınlandı

Ethereum Blockchain ağı bir ilki gerçekleştirerek ilk defa konsensüs mekanizmasını değiştiren bir ağ olacak. Bu değişim ile birlikte madencilik PoS ağında sonlandırılırken, verimlilikte oldukça büyük bir artış sağlanacak. Ancak bu geçişten herkes memnun değil. Antpool gibi bir takım şirketler desteğini PoW‘dan yana sürdürürken bir takım geliştiriciler de PoS’u reddederek kendi fork’larını gerçekleştirme yoluna gitti. Bu noktada ortaya çıkan EthereumPoW (ETHW) ise mainnet planlarını paylaştı.

Twitter üzerinden paylaşılan verilere göre ETHW mainnet, Merge’ün gerçekleşmesinden 24 saat sonra gerçekleştirilecek. Lansmandan 1 saat öncesinde ise geri sayım aracı duracak ve son kodlar, ikiz dosyalar, yapılandırma dosyaları, Node bilgileri, RPC, ve gezgin araçları dahil her şey açık hâle getirilecek.

Tweet’te belirtelen detaylara göre mainnet, chainID’nin başarıyla 10001’e geçtiği ve zincirin ETHW’nin en uzun zinciri olduğundan emin olmak için Merge bloğuna ek olarak 2048 EMPTY bloklarının blok yüksekliğinde başlayacak.

Bu nedenle Merge blok + 2049, ETHW üzerinde herhangi bir işlem içerebilecek 1. blok olacak. Boş bloklar için blok ödülleri ise 1559 çoklu imza cüzdanına yönlendirilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala