bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,943.01 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.73 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 584.29 2.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.41 2.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621552 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65413 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21937 16.25%

Ethereum Node’larının Yüzde 72’si Merge için Hazır

Ethereum Nodelarinin Yuzde 74u Merge icin Hazir

Ethereum Blockchain ağı için oldukça kritik bir sürece girmemize haberimizin yazımı itibarıyla sadece 9 gün kaldı. Bu noktada hem projeler hem de geliştiriciler bu yükseltme için hazırlıklarını yapmaya devam ediyor. Öyle ki Ethereum Node’larının yüzde 72’si Merge için sürüm güncellemesi yapmış durumda.

Ethereum Nodelarinin Yuzde 74u Merge icin Hazir 1
Kaynak: Ethernodes

Ethereum Node’ları Merge için Güncellemelerini Tamamlıyor

Ethereum Blockchain ağı, temelinde bulunan Proof of Work konsensüs yapısını Proof of Stake‘e çevirme uğruna çıktığı bu yolda ilk adımı atmak üzere. Yıllardır üzerinde yazılan, çizilen ve konuşulan bu operasyon, Blockchain sektörü için de bir ilk olduğundan büyük bir ilgi ile takip ediliyor. Takip edilen bu parametlerden biri de şüphesiz ağın yükseltmesi için sürüm güncellemesi yapan Node’lar oluyor.

Ethernodes verilerine göre Ethereum Node’larının yüzde 72,6’sı, Ethereum Bellatrix yükseltmesinin ilk adımı olan “Merge için hazır” olarak işaretlenmiş durumda. 

Bu noktada Merge iki adım olarak planlanıyor. İlk adım, bir epoch yüksekliği tarafından tetiklenen konsensüs Layer’ının ağ yükseltmesi olan Bellatrix, ikinci adımda ise Terminal Toplam Zorluk (TTD) olarak adlandırılan ve belirli bir Toplam Zorluk eşiği tarafından tetiklenen Paris yükseltmesi.

Son olarak Bellatrix yükseltmesinin Beacon Chain’de 144896 epoch’u için planlandığını da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala