bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,561.83 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,216.38 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 605.51 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 154.93 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.542182 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499509 3.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159558 0.77%

Ethereum Merge’ü Madencileri İflasa Zorluyor

ethereum mergeu madencileri iflasa zorluyor

İş kanıtı savunucusu Chandler Guo, Ethereum Merge’ü sonrasında açıklamalarda bulundu. Guo’nun açıklamasına göre, Ethereum Merge’ü PoW madenciliğinin sonunu getirecek.

Merge, PoW Madencilerinin Yüzde 90’ını İflas Ettirebilecek

Ethereum’un uzun süredir beklenen Merge yükseltmesi başarılı bir şekilde gerçekleşti. Ethereum Merge yükseltmesi sonrasında yeni olaylar yaşanmaya devam ediyor. İş kanıtı (PoW) sistemi yerine hisse kanıtı (PoS) sistemine geçen Ethereum ile birlikte madencilerin ve yüksek enerji tüketen bilgisayarlara ihtiyacı yok.

Bu madencilerden bazıları, madencilik faaliyetlerine devam edebilmek için Ethereum’un PoW sistemine geri döndü. PoW’un en büyük savunucularından birisi olan Chandler Guo, son açıklamasında Merge sonrasında sadece PoW madencilerinin yüzde 10’unun hayatta kalabileceğini belirtti.

ethereum mergeu madencileri iflasa zorluyor 2

Guo açıklamasında PoW sistemine atıfta bulunarak, “Bazı insanlar (madenciler) ücretsiz elektriğe sahip ve bunun üzerinde faaliyetlerini sürdürmeye devam edebilir. Bunun haricindeki kısım olan yüzde 90’lık bölümü ise iflas etmiş durumda.” dedi. Kısa bir süre önce Bitcoin’in ardından en büyük ikinci Blockchain ağı olan Ethereum, PoS’a geçiş yapmıştı. Yapılan bu geçişle birlikte bazı madenciler PoW ağında kalmaya devam etseler de madencilerin çok büyük bir kısmı Ethereum’dan çekilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala