bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,041.77 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,532.56 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 184.79 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.612522 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640479 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211605 5.88%

Ethereum Merge Neden Önemli? | CoinOxs

Türkiye’deki kripto odaklı etkinliklerin sayısı günden güne artarken konuları da hızla daha teknik ve daha kapsamlı hâle geliyor. Bugün Ethereum için oldukça önemli olan ve dünya için bir ilk niteliğine sahip Merge yükseltmesinin başarıyla gerçekleştiğine şahitlik ettik. CoinOxs etkinliği de tam olarak bu konuyu odak alıyor ve uzman isimlerin de katılımı ile Merge’ü kutluyor.

Ethereum Merge Yükseltmesi Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi

Ethereum Blockchain ağı bugün kuruluşundan bu yana kullandığı Proof of Work konsensüs mekanizmasına veda etti. Proof of Stake ile hayatına devam edecek olan Ethereum, BTCHaber‘in de medya sponsoru olduğu CoinOks etkinliğine uzmanların odak noktası oldu. Turan Sert, Efe Bulduk, Doruk İşmen ve Turan Sert gibi önemli isimlerin yer aldığı etkinlikte CoinOks Kurucusu Can Azizoğlu ve Metavest CEO’su Nafiz Bayındır da yer aldı.

Etkinlikte sektörden birçok isim bir araya gelerek network’lerini genişletirken, uzmanlar yaptıkları konuşmada Merge’ün önemine ve Ethereum’un geleceğine değindi.

Merge’ü gelişimi ve katkıları bakımından ele alan Efe Bulduk, bu alanda birçok ismin çalıştığını, her ne kadar abartıldığı kadar enerji harcamasa da Proof of Work’e karşı siyasal bir baskı ve savaşın söz konusu olduğunu belirtti. Konuşmasında herkesin birlikte çözüm arayışı içerisinde olması gerektiğini de belirten Bulduk, konuşmasını “Köye Saldıran Ejderha” hikayesi süslemeyi de ihmal etmedi.

Bir diğer önemli konuşmacılardan olan Turan Sert, uzmanlık alanı DeFi‘ın gelişimi ve Ethereum’un PoW sürümleri konusuna değindi. PoW’un her ne kadar bir seçenek sunduğunu düşünse de DeFi protokollerinin PoS’a geçmesi sebebiyle çok fazla destek bulamayacaklarını düşündüğünü belirten Turan Sert, Merge‘ün sektör için önemini bir kez daha vurguladı.

Konuşmacılardan Tansel Kaya ise bu alanda atılan adımların hızla arttığını ve Ethereum’un Merge ile birlikte çok daha aktif bir kimliğe büründüğünü belirtti. Bu noktada sözü Doruk İşmen‘e taşıyan Tansel Kaya, İşmen’in Ethereum sevgisini öne sürerek konuşmasını devretti.

Doruk İşmen ise Ethereum’un sektörel önemi ile birlikte bir takım eksikliklerine de değinirken, önümüzdeki dönemde çok daha geniş kapsamlı çalışmalar göreceğimizi vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala