bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,784.36 6.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,105.57 4.77%
bnb
BNB (BNB) $ 558.72 3.07%
solana
Solana (SOL) $ 144.69 12.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496991 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460073 5.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152703 7.73%

Ethereum Merge Güncellemesi Sonrasında Yaşananlar! Ethereum Fiyatını Yükseltecek Mi?

Bu hafta Kripto Bülten‘de Ethereum Merge yükseltmesi sonrasında neler yaşandığını, Merge’ün Ethereum’u nasıl etkilediğini inceledik.

Ethereum Fiyatını Yükseltecek Mi?

Ethereum Blockchain ağı kritik bir dönemden geçti. Merakla beklenen Ethereum Merge 15 Eylül 2022 tarihinde nihayet gerçekleşti. 

Güncellemenin gerçekleşmesinin ardından Ethereum Vakfı’nın önde gelen isimlerinden Tim Beiko, “İyiyiz. Bitti. Birleştik” şeklinde tweet atarken, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, The Merge’ün gerçekleşmesine yardımcı olan herkesin “gurur duyması gerektiğini” ve bunun tüm ekosistem için “büyük bir an” olduğunu belirtti. 

Ethereum Merge’ün gerçekleşmesi için atılması gereken ilk adım olan Bellatrix yükseltmesi de Merge öncesinde başarıyla gerçekleşti. Bu geçiş ile birlikte Ethereum Blockchain ağındaki işlemler Merge için entegre edildi ve Paris yükseltmesine hazırlandı. Bellatrix yükseltmesi, Paris öncesi blok dizilimlerini ayarlamak üzere ağda aktif hâle getirildi.

Yükseltme ile Mainnet ve Beacon zincirlerinin birleştirilmesi, Ethereum ağındaki madencilik faaliyetlerine nokta koydu.

Bitcoin’in daha programlanabilir bir hâli olarak 2015 yılında ortaya çıkan Ethereum, gerçekleşen Merge yükseltmesine kadar aktif olarak Proof of Work konsensüs mekanizması ile yürütülüyordu. Ancak bu yükseltme ile birlikte Proof of Stake’e geçen Ethereum Blockchain ağı, bundan sonra varlıklarını, stake eden validator’lara emanet edecek.Merge ile birlikte Ethereum Mainnet ve Beacon Chain başarıyla birleşti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala