bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,985.75 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,538.78 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 614.35 4.65%
solana
Solana (SOL) $ 188.23 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.635749 2.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.662919 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214622 1.76%

Ethereum Merge Etkisi: Ethereum Classic Hashrate Artıyor

Ethereum Merge Etkisi Ethereum Classic Hashrate Artiyor

Ethereum Blockchain ağı madencilik sektörünün en önemli aktörlerinden biriydi. Ancak Ethereum‘un verimliliğini artırmak üzere yaptığı konsensüs değişikliği, PoW madencilerinin yatırımlarının ne yazık ki boşa gitmesine neden oldu. Ancak madencilerin yeni bir çözümü daha var. Ethereum’un eski fork’u: Etherum Classic.

Ethereum Merge Etkisi Ethereum Classic Hashrate Artiyor
Kaynak: 2Miners

Ethereum PoS’a Geçiyor, Ethereum Classic Hashrate Artıyor

Ethereum Blockchain ağı 2016 yılının Temmuz ayında oldukça kritik bir olay yaşamış ve fork’lanmıştı. 1.92 milyonuncu blok yüksekliğinde yaşanan fork, bir hacker’ın 3.6 milyon ETH çalması ve geliştiricilerin bu çalınan varlıkları geri sahiplerine verip vermemesi konusunda anlaşmazlık yaşaması sonrası gerçekleşmişti. O günden bu yana iki farklı ağ olarak hayatına devam eden Ethereum Classic, günümüzde Ethereum madencilerinin kurtuluş limanı olmuş durumda.

Cihazlarının boşuna gitmemesi için yeni alanlar arayan madenciler, Ethereum’un fork’u Classic’e yöneliyor. Bu durum ağın Hashrate’ini yükseltirken ağın zorluğu da son yılların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. 628.12T‘de olan zorluk, ortalama 48.5TH/s ile işleniyor.

Ethereum Merge Etkisi Ethereum Classic Hashrate Artiyor 1

Sadece Zorluk ve Hashrate Değil, Fiyat da Artıyor

Ethereum Classic ağının yerel kriptosu ETC, yaşanan Ethereum Merge gelişmeleri ile birlikte oldukça iyi performans gösterdi. Öyle ki Temmuz 2022’de 14 dolarlık ortalama fiyatı olan ETC, günümüzde 40.50 dolardan alıcı buluyor. ETC’nin güncel verileri ise şu şekilde.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala