bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.79 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 549.43 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 140.37 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501257 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455496 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151536 1.13%

Ethereum, Kuzey Koreli Hackerların Hedefi Olmuş Durumda

ethereum kuzey koreli hackerlarin hedefi olmus durumda

Kuzey Kore diyince akıllara ilk gelen konulardan birisi de şüphesiz hackerlar. Özellikle kripto paraların son dönemdeki popülaritesinin artması ile birlikte Kuzey Koreli hackerlar da kriptolara odaklanmış durumda. Chainalysis tarafından yayımlanan raporlara göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının, geçtiğimiz yıl 7 başarılı güvenlik ihlali gerçekleştirerek, 395 milyon dolar değerinde kripto para çaldığını tahmin ediyor. Bu saldırıların büyük bir kısmı ise Ethereum tabanlı gerçekleşmiş durumda.

ethereum kuzey koreli hackerlarin hedefi olmus durumda 1

Kuzey Koreli Hackerların Yeni Hedefi Ethereum ve Diğer Kriptolar

Chainalysis verilerine göre, Kuzey Kore tarafından çalınan toplam kripto miktarının değeri 1.5 milyar doları aştı. Diğer birçok alanda siber saldırılar düzenleyerek zarara neden olan hackerlar, kripto konusunda da en çok DeFi sektörünü hedef alıyor. Öyle ki en büyük DeFi dolandırıcılıkların arkasında Kuzey Kore yer alıyor.

Kripto para borsalarının Kuzey Kore’nin askeri bilgisayar korsanlığı birimleri için kazançlı hedefler olmasıyla birlikte, komünist devlet için yeni bir gelir kaynağı olmuş durumda.

Son olarak 2014 yılında Sony Pictures’ın büyük çaplı ihlalini gerçekleştiren Kuzey Koreli Lazarus korsan grubu, 2020’de Singapur merkezli kripto para borsası KuCoin’in 275 milyon dolarlık soygunun arkasındaki isim olduğunu da hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala