bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,153.72 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,260.17 2.36%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 157.51 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.540335 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.494975 2.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160584 1.39%

Ethereum için Merge Tarihi Verildi, ETH Yükselişe Geçti

Ethereum için Merge Tarihi Verildi ETH Yükselişe Geçti

Ethereum Blockchain ağının önünde oldukça kritik bir aşama var. Bir Blockchain ağının ana yapılarından biri olan konsensüs mekanizması, Ethereum için oldukça kritik bir konu. İlk olarak Proof of Work konsensüs yapısı ile piyasaysa sürülen Etheruem, artan trafik ve yükselen gas ücretleri ile birlikte Proof of Stake’e geçiş için tüm hızıyla çalışıyor. Son olarak geliştirici ekibin yayımladığı Merge tarihi heyecan yarattı. Bu heyecan fiyatlara yansıdır.

Ethereum için Merge Tarihi Verildi, ETH Yükselişe Geçti

Ethereum Merge Tarihi 19 Eylül’ü Gösterirken Fiyat Yüzde 14’lük Artış Yaşadı

Ethereum’un yükseliş fiyat hareketi, büyük olasılıkla dün Ethereum çekirdek geliştiricileri tarafından Birleştirmeden önceki son testlerden birinin başarılı bir şekilde test edilmesiyle alakalı. Etkinliğin kendisinin Eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor. En son test çatalının başarılı denemesinin yanı sıra, çeşitli Ethereum tabanlı uygulamalardaki etkinlik de artıyor. 

Peki Merge Nedir?

Ethereum yakında işlemlerin doğrulanma şeklini değiştirecek. Şu anda, Ethereum Bitcoin gibi çalışıyor ve işlemler, matematiksel bulmacaları çözmek için yarışan merkeziyetsiz bir bilgisayar ağı tarafından çıkarılıyor. Bunu yaptıkları için yeni paralarla ödüllendiriliyor. Ancak bilgisayarların hangi işlemlerin yeni bir bloğa ekleneceğini (PoW) kabul etmesini gerektiren bu yöntem çok enerji gerektiriyor ve verimi düşürüyor.

Ethereum ise işe bu yüzden yakında çok daha az güç kullanan ve ağı yaklaşık yüzde 99 daha enerji verimli hale getirmesi beklenen, hisse kanıtı adı verilen bir fikir birliği mekanizmasına geçecek. Proof of Stake kapsamında işlemler, çok sayıda Ether veya ETH stake eden (akıllı bir sözleşmeye taahhüt edilen) adresler tarafından onaylanıyor. Daha fazla ETH yatıranlar, orantılı olarak daha yüksek ödüller kazanıyorlar. Merge ise bu iki konsensüs yapısının arasında geçişi temsil ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala