bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Ethereum Geliştiricisi Joe Lubin’den SEC’e Destek

ethereum gelistiricisi joe lubinden sece destek

Ethereum kurucu ortaklarından Joe Lubin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), kripto para düzenlemelerine yönelik yaklaşımı nedeniyle eleştiriler alırken, Ripple ve SEC davasında oyunu SEC’den yana kullandı.

ConsenSys CEO’su ve Ethereum’un kurucu ortaklarından biri olan Lubin, The Information ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, SEC Başkanı Gary Gensler’in kriptoyu düzenlemede daha fazla yetki talep etmesinde haklı olduğunu iddia etti. Ethereum’un geliştirme stüdyosunun başkanı, ajansın birçok “yasal argümana” sahip olduğunu söyledi:

“SEC, şu anda tartışılan davalarda meşru argümanlara sahip olabilir. SEC’in yeniliği bastırmaya çalıştığına inanmıyorum.”

ethereum gelistiricisi joe lubin'den sec'e destek

Joe Lubin’e Göre SEC Haklı

Aralık ayında SEC tarafından kayıt dışı menkul kıymet satışları nedeniyle dava edilen Ripple, SEC’i ABD’deki yeniliği boğmakla suçluyor, Lubin ise durumun böyle olduğunu düşünmediğini belirtiyor.

SEC’in eski üst düzey yetkilisi William Hinman’ın ETH’nin kayıt dışı bir menkul kıymet olmadığını söylediği bir konuşma, SEC’in şu anki tutumuna karşı kullanılıyor. Bazıları, Hinman’ın yalnızca Enterprise Ethereum Alliance’ın bir üyesi olan Simpson Thacher hukuk firmasıyla olan bağları nedeniyle bu görüşü desteklediğine inanıyor. Yine de SEC, düzenleyici statüsü hakkında resmi bir pozisyon almadığını ve Hinman’ın sadece kişisel görüşünü ifade ettiğini açıkça belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala