bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Ethereum Geliştiricileri Zorluk Bombasını Ertelemek İstiyor

Ethereum zorluk bombasi

Ethereum’un Zorluk Bombasının Ethereum için yeni bir çağ başlatması bekleniyor. Son olarak Ethereum geliştiricileri Tim Beiko ve James Hancock, EIP-4345 için Ethereum Zorluk bombasını Mayıs 2022’ye kadar erteleme konusunda bir teklif yayınladı.

Geliştiricilerin önerisine göre, Ethereum’un Şanghay yükseltmesini ve Birleştirme’yi Mayıs 2022’ye kadar tamamlaması bekleniyor, böylece zorluk bombası bu tarihten sonra ertelenebilir.

Ethereum diffuclty bomb

Ethereum Zorluk Bombasını Ertelemek İstiyor

Ancak geliştiriciler, Tim Beiko’nun yanıtladığı “Buz Devri’ni neden bir araya getirip iptal etmiyorlar” konusunda hala sorgulanıyor:

“İdeal olarak, daha önce birleştiğimiz için bu zorluk bombasına asla ‘ulaşmayız’ ama yapmadıysak, tekrar geri itmek zorunda kalmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.”

Beiko, iş kanıtı zincirinin çalışmaya devam etmesini ve dolandırıcılık çatallarını başlatmasını kolaylaştıracağı için bombayı tamamen kaldırmaya ikna olmadıklarını kaydetti. Bu nedenle ekip, bombayı geri itmek için ikinci alternatifi seçti, bu da bu bağlamda bombayı kaldırmaya eşdeğer.

EIP-3554 ile “Zorluk Bombası” olarak bilinen olgu ortaya çıktı. Kısaca zorluk bombasını açıklamamız gerekirse, ağdaki işlem gücüne bağlı olarak blok çözme zorluğunun bir kod ile ayarlanarak blok oluşturulmasında yaşanabilecek gecikmelerin ayarlanması şeklinde tanımlayabiliriz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala