bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

Ethereum Geliştirici Sayısındaki İstikrarlı Artış Sürüyor

Ethereum Geliştirici Sayisindaki İstikrarli Artiş Sürüyor

Bir projenin arkasındaki geliştiriciler, o projenin ileriye dönük başarısı için önemli bir kriter olarak görülüyor. Bu noktada söz konusu projede yer alan aktif geliştirici sayısı da önemli bir parametre. Ethereum ise geliştirici sayısı göz önüne alındığında en aktif ağlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki Avustralyalı telekomünikasyon devi Telstra’nın yatırım kolu olan Telstra Ventures, Ethereum’un aktif geliştiricilerini ele aldı.

Ethereum Geliştirici Sayısındaki İstikrarlı Artış Sürüyor

Ethereum Aktif Geliştirici Sayısı Hızla Artıyor

Son dönemde Ethereum‘un popülerlik ve kullanım durumlarındaki artışla birlikte, ağa düzenli katkıda bulunanların da sayısı yükseliş eğiliminde. Avustralyalı telekomünikasyon devi Telstra’nın yatırım kolu Telstra Ventures, yayımladığı yakın tarihli bir raporda, Ethereum topluluğunun 1 Ocak 2018’den bu yana son dört yılda yüzde 24.9 büyüdüğünü belirtti. Şirket büyük Blockchain ağlarının benzersiz aktif katılımcılarının bileşik yıllık büyüme oranlarını analiz etti.

Her ne kadar son dönemde Ethereum ve diğer kripto para birimlerinde düşüşler yaşansa da bu durum geliştirici sayısında geçerli değil. Diğer taraftan Ethereum ile karşılaştırıldığında Solana, aynı dönemde patlayıcı bir büyüme yaşadı ve yıllık bileşik büyümede şaşırtıcı bir şekilde yüzde 173’e ulaştı. Ancak, Ethereum’un sağladığı istikrarı koruyamadı. Yerel coin’i SOL, geçtiğimiz Kasım ayında 204 dolarlık zirve fiyatına tırmandığından bu yana, aktif katkıda bulunanların sayısı yüzde21 düşerek Temmuz ayına kadar 250’nin biraz üzerine çıkabildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala