bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,342.78 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.17 2.63%
bnb
BNB (BNB) $ 611.76 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 157.05 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544531 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.495935 3.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160921 1.86%

Ethereum (ETH) Ağında Gerçekleşen Güncellemeler

ethereum eth aginda gerceklesen guncellemeler

Son dönemde Ethereum Merge yükseltmesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı bizde sizler için Ethereum ağında gerçekleşen güncellemeleri derledik.

Ethereum (ETH) Güncellemeleri

Ethereum’u daha ölçeklenebilir, güvenli ve sürdürülebilir hâle getirmek için çalışan Ethereum ekibi, güncellemeler yayınlamaya başladı. Ethereum ekibi, her bir güncelleme üzerinde paralel olarak çalışmaya halen devam ediyor.

ethereum eth aginda gerceklesen guncellemeler 1

Ethereum yol haritası için önemli olan bu güncellemeler, ağın daha iyi konumlandırılması için gerçekleştirilirken Gelecekte yaşanabilecek olası sorunların da önüne geçiyor. Güncelleme yayınlandıktan sonra, Ethereum’un eski sürümleri artık desteklenmiyor. Buna teknik olarak “hard fork” deniyor. 

2015’te, Ethereum’a “Sınır Çözülme” adlı bir güncelleme geldi. Çözülme ile birlikte, komisyon ücretleri işlem başına 5.000 ile sınırlandırıldı ve bu da yüksek işlem ücretlerinin kullanımı zorlaştırmasını engelledi. 2016 yılında Ethereum’da DAO adlı bir proje başlatıldı. DAO ile 150 milyon USD değerinde Ethereum toplandı. 

ethereum eth aginda gerceklesen guncellemelera

DAO lansmanından üç ay sonra, akıllı sözleşmedeki bir açıktan yararlanan hackerler, bir saldırı başlattı ve 60 milyon dolar değerinde Ethereum ele geçirdi. 

Bu durum Ethereum ağında çalınan fonları yatırımcılara iade eden bir hard fork’a yol açtı. Topluluğun bir kısmı hard fork fikrini desteklemediği için bugün Ethereum Classic diye bildiğimiz bir versiyon daha oluşturuldu. Daha sonra, komisyon ücretlerine ve güvenlik sorunlarına odaklanan Tangerine Whistle ve Spurious Dragon adlı iki alt güncelleme yayınlandı. Ağın senkronizasyon süresini azaltmak için boş hesaplar kaldırıldı. 

Ardından Bizans ve Konstantinopolis olmak üzere iki aşamalı bir güncelleme yayınlandı. Bizans güncellemesi, madencilik ödüllerini 5 Ethereum’dan 3 Ethereum’a düşürdü, madencilik zorluğunu bir yıl geciktirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala