bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Ethereum Bellatrix Yükseltmesi Gerçekleşti!

Ethereum Bellatrix Yukseltmesi Gerceklesti

Ethereum Blockchain ağının Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçişi için ilk adım tamamlandı. Merge’ün gerçekleşmesi için atılması gereken ilk adım olan Bellatrix yükseltmesi 144896. epoch’da başarıyla gerçekleştirildi. Bu geçiş ile birlikte Ethereum Blockchain ağındaki işlemler Merge için entegre edilecek ve Paris yükseltmesine hazırlanacak.

Ethereum Bellatrix Yukseltmesi Gerceklesti 1

Ethereum Bellatrix Yükseltmesi Gerçekleşti, Sırada Paris Var

Ethereum Blockchain ağı konsensüs değişikliğine giderken oldukça kritik bir yolda yürüyor. Bir taraftan Node’lar yeni yükseltme için sürüm güncellemelerini yaparken, diğer taraftan geliştiriciler ağın stabilitesini aktif bir şekilde kontrol ediyorlar. Bu son gelişme ile birlikte 144896. epoch‘da başarıyla gerçekleşen Bellatrix yükseltmesi, Paris öncesi blok dizilimlerini ayarlamak üzere ağda aktif hâle getirildi.

Aşağıda geçişin kodlarını görebilirsiniz:

Ethereum Bellatrix Yukseltmesi Gerceklesti

Bu yüksetlme sonrası asıl önemli olan yükselme Paris ise Bellatrix ile birlikte 5875000000000000000000000 Terminal Toplam Zorluğu (TTD) tarafından tetiklenecek ve Beacon Chain üzerinde Merge geçişi tamamlanmış olacak.

Bu aşamalar gerçekleştirilirken, hem PoW hem de PoS zincirleri aynı anda yürütülecek ve Merge ile birlikte bu blokların senkronu sağlanacak. Bu senkron sonrası doğrulayıcıların da sürüm güncellemelerini tamamlaları ile birlikte Merge tamamlanmış olacak ve Ethereum ağı hızla PoS devrine başlayacak.

Son olarak Merge’ün blok işlem verilerine göre tahmini 13-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini belirtelim. Öyle ki Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin de kısa bir süre önce bu tarihi onayladı.

Ethereum Merge geçişi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala