bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

ETH’deki USDC Arzı, İlk Defa USDT Arzını Geride Bıraktı

ethdeki usdc arzi ilk defa usdt arzini geride birakti

Etherscan tarafından elde edilen verilerine göre, Ethereum ağı üzerindeki USDC stabilcoinin toplam arzı, ilk kez USDT’lerin arzını aştı. Ethereum üzerindeki USD coin (USDC) arzı 39.92 milyar seviyelerindeyken, Tether (USDT) arzı 39.82 milyar seviyesinde bulunuyor.

USDC Arzı, USDT Arzını Geçti

USDC’nin arzı, Ethereum‘da USDT’leri geride bıraktı. Çünkü blok zinciri her iki stabilcoin için de büyümeye önemli bir katkıda bulunuyor. Ayrıca USDC ve USDT, Solana ve Algorand dahil olmak üzere çeşitli blok zincirlerinde mevcut olduğunu da belirtelim.

ethdeki usdc arzi ilk defa usdt arzini geride birakti 2
Kaynak: The Block

USDC’nin son zamanlardaki büyümesinin ana nedenlerinden biri, merkezi olmayan finans (DeFi) alanında artan kullanımı. Öyle ki stablecoinler, merkezi olmayan borsalarda işlem yapmak ve DeFi protokolleri dahilinde çeşitli amaçlar için kullanılıyor.

v
Kaynak: The Block

Ayrıca Tether CTO’su Paolo Ardoino, USDT ile ilgili olarak “tedariklerini artırmak için esas olarak DeFi platformlarına güvenen” rakiplerinden farklı olduğunu söyledi. Aynı zamanda USDT’nin talebinin esas olarak merkezi borsa kullanıcıları ve kurumları tarafından yönlendirildiğini de ekledi.

Dün aktardığımız üzere Tether, Ethereum Blockchain ağı üzerindeki 160 milyon dolarlık USDT stablecoinini dondurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala