bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,574.84 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,206.27 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 608.13 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 155.46 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545608 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508373 1.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160302 0.14%

Estonya Hükümeti, Yeni Kripto Yasası ile ilgili SSS Yayımladı

estonya hukumeti yeni kripto yasasi ile ilgili sss yayimladi

Kısa bir süre önce Estonya hükümeti yeni kripto para yasasını onaylamıştı. Bunun üzerine hükümet, bazı soruları cevaplamak için bir SSS (Sıkça Sorulan Sorular) sayfası yayımladı. Yayımlanan SSS’de birçok detaya yer verilirken VASP‘lara (sanal varlık hizmet sağlayıcıları) yönelik madde dikkat çekti.

Yasa teklifi, geleneksel finans kurumları, kripto platformları veya daha geniş bir alan olan sanal varlık servis sağlayıcılarını (VASP’ler) düzenlemeyi amaçlıyor. Hükümet bu yeni yasa ile birlikte, VASP tanımlamasında genişlemeye giderek, kara para aklamayı önlemek amacıyla anonim sanal hesapların açılmasını yasaklıyor.

estonya hukumeti yeni kripto yasasi ile ilgili sss yayimladi2

Estonya’dan Kripto Yasası için Bildiri

Estonya‘da onaylanan yeni kripto varlık yasası, akıllarda birçok soru işareti bıraktı. Hükümet bu durumun farkına varmış olacak ki kısa bir süre sonra birkaç sorunun cevaplandığı bir SSS sayfası kuruldu. Estonya’nın SSS’si ülkenin kriptoları yasaklama niyetinde olmadığını açıkça belirtti. 

AML kuralları, bir servis sağlayıcının yardımı olmadan kurulan müşteriler veya özel cüzdanlar için geçerli değil. Vatandaşlar, istedikleri şekilde kripto tutmakta ve herhangi bir varlıkla işlem yapmakta özgür durumdalar.  Ancak “anonimliği önleme kuralları” yalnızca Estonya’nın Kara Para Aklamayı Önleme Yasası kapsamına giren VASP’ler için geçerli tutulmuş durumda.

Son olarak Estonya hükümetinin önerilen kuralları 23 Aralık‘ta onayladığını belirtelim. Son olarak, 2022’nin ilk yarısında planlanan uygulamasına kadar yasanın Parlamentodan da geçmesi gerekiyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala