bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,363.85 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,574.05 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620545 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649362 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.20519 11.43%

Paylaş

Eski Yunanistan Maliye Bakanından Bitcoin Açıklaması

eski yunanistan maliye bakanindan bitcoin aciklamasi

Dünya genelinde kripto para birimlerinin benimsenmesi artmaya devam ederken, kripto para birimlerinin bir değişim aracı olarak kullanılması ve merkezi olmayan yapıların hükümetlerin kontrolü noktasında pek çok şey yapıldı. Eski Yunanistan maliye bakanı da Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bitcoin Bir Değişim Aracı Olarak Kabus Olabilir

Eski Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Blockchain ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) açıklamalarına ek olarak Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Bitcoin karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen ve oğlunun da kripto para ticareti yaptığını söyleyen Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde’ın sözlerine kısmen katıldığını belirten Varoufakis şu ifadeleri kullandı:

Lagarde’ın değişim aracı olarak Bitcoin’in kullanılması görüşlerine katılıyorum. Çok az insan günlük olarak işlem yapmak için bilinen kripto para birimlerini kullanıyor. Bu kripto para birimlerini gerçekten satın alan veya kullanan çoğu kişi transfer eder. Bu bir yatırımdır ve Bitcoin dahil olmak üzere pek çok kripto para birimi spekülasyon amacına hizmet eder.

eski yunanistan maliye bakanindan bitcoin aciklamasi 2

Bitcoin’in fiat para birimlerinin yerini alamayacağını söyleyen Varoufakis Blockchain teknolojisi hakkında ise olumlu düşünüyor. Varoufakis, Blockchain tabanlı merkez bankası dijital para birimlerine olumlu yaklaştığını dile getirdi ve Çin merkez bankasının kendi dijital para birimini uygulamaya başladığını ve bunun da faydalarını görmeye başladığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala