SEC eski başkanı Jay Clayton, kriptoyu ABD finans sisteminde yer alması gereken bir teknoloji olarak gördüğünü söyleyerek blokzincir ekosistemini övdü.
ABD finansal sistemine entegrasyon
SEC eski başkanı Jay Clayton, kripto para birimlerindeki potansiyeli övdü ve bu teknolojinin ABD finans dünyasında bir yer edinmesi gerektiğini kabul etti. Clayton yakın zamanda CNBC’ye verdiği bir röportajda, gelişmekte olan endüstri hakkında olumlu konuştu.
Clayton, FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in 3 Ekim’de başlayacak olan duruşmasına da değindi. Jay Clayton’a göre merakla beklenen duruşma, ABD düzenleyici ortamının ne kadar önemli olduğunu da kanıtlayacak.
FTX büyük ölçüde yurtdışında faaliyet gösterirken, Jay Clayton mevcut ABD düzenlemelerinin FTX davasında yaşandığı iddia edilen olayları önleyebileceğini belirtti. Ayrıca ABD’nin müşteri fonlarının birbirine karışmasını önlemek için güvenceler sağladığını ve şirketlerin varlıklarını ayırmalarını zorunlu kıldığını ima etti.
Clayton, açık düzenlemelerin rolünü kabul ettikten sonra, kripto para birimi alanının büyümesindeki bir sonraki adımın ABD finansal ekosistemine entegrasyon ile mümkün olabileceğini vurguladı.
“Kripto bir yeri hak ediyor”
Clayton, CNBC izleyicilerine kriptonun bir teknoloji olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri’nin “bu teknolojiyi finansal ekosisteminde ve düzenleyicilerin tamamen güvenli olduğundan emin olduğu bir yerde” görmesi gerektiğini söyledi.
Jay Clayton, “iyi yapılandırılmış ve iyi düzenlenmiş bir stablecoin”in kripto para birimi teknolojisinin güvenli bir şekilde uygulanmasının mükemmel bir örneği olduğunu da sözlerine ekledi. Bununla birlikte, SEC ve kripto endüstrisi arasındaki tartışmaların merkezinde yer alan bir tema olan diğer kripto uygulamaları hakkındaki görüşünden bahsetmekten ise kaçındı.